Italijani kupili plac u Bečeju: Najavljena izgradnja fabrike tekstila

  19 novembar 2018
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Zastupnik preduzeća „I-Novi tekstili“ iz Beograda Norman Gorgaini i zamenica predsednika opštine Bečej Dalila Dujaković potpisali su danas (19. novembra) kod javnog beležnika ugovor u kupovini opštinskog placa u industrijskoj zoni, gde bi trebalo da bude izgrađena fabrika tekstila u koju će, saopšteno je, biti uloženo oko 6,5 miliona evra.

Za plac površine 2 hektara, 52 ara i 12 kvadratnih metara Italijani su platili 12,68 miliona dinara, to jest za kvadratni metar 503 dinara.
Na tom placu, u okolini Fadipovog pogona u industrijskoj zoni koji je „Knot“ revitalizovao, trebalo bi da se izgradi fabrika za proizvodnju tekstila – donjeg veša, trikotažnog programa i sportske odeće.

Početak izgradnje fabrike se očekuje uskoro, a zakonski rok za realizaciju projekta je 3 godine. Zasad se zna da bi ulaganje trebalo da bude realizovano u dve faze, u prvoj će se u Bečeju samo šiti veš i garderoba od donetih materijala,  a u drugoj će i tekstil biti bojen u Bečeju. Novinarima je rečeno da bi do kraja 2019. godine u novoj fabrici trebalo da bude zaposleno 170, a do kraja 2020. još 100 osoba, te da će 70 odsto zaposlenih biti žene. U prvom krugu zapošljavanja posao će naći 32 osobe.

Osnivač društva sa ograničenom odgovornošću „I-Novi tekstili“ (registrovano u u julu ove godine) je „Norman International S.P.A.“ iz Italije.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija