Društvo za borbu protiv šećerne bolesti: Na BEST-u 600 građana

  28 septembar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U jedanaestoj akciji Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej „BEST – Bečejska staza zdravlja“ juče u centru grada učestvovalo je 160 školske dece u trkama na Pogači, a 430 odraslih je šetalo „stazom zdravlja“.

Promenadom od centra grada do Šlajza i nazad, učesnici akcije su promovisali zdrave stilove života, što je i bio cilj: da se građani svakodnevno bave fizičkim aktivnostima kao što je šetnja, kako bi predupredili bolesti ili da bi držali „pod kontrolom“ šećernu bolest.

Nakon povratka iz šetnje sa „staze zdravlja“ učesnicima akcije izmerene su vrednosti šećera u krvi, krvni pritisak, težina i visina i dobili su savete lekara.
Lekarka Doma zdravlja Biljana Jovanović istakla je da se građanima pre svega daju saveti o izbalansiranoj ishrani, a po potrebi, i o smanjenju telesne težine.

Predsednik Društva za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej Radoslav Ivanović rekao je da je kod četvoro građana otkriven povišen nivo šećera u krvi i oni su upućeni na dalje pretrage kod svojih izabranih lekara. Ivanović je istakao da Društvo, osim Bečeja, sličnu akciju je nedavno održalo u Bačkom Petrovom Selu, a planira i u Bačkom Gradištu i u ostalim naseljenima mestima opštine.
Za okrepljenje učesnika BEST-a organizatori su pripremili zdrave grickalice, ali i simbol akcije, 160 kilograma zelenih jabuka.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija