Odštampajte ovu stranicu

Novosadska novinarska škola: Godišnja nagrada „Marina Kovačev“ najboljem mladom novinaru / novinarki u Srbiji

  15 septembar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sledeći osamnaestogodišnju tradiciju Godišnje nagrade Novosadske novinarske škole najboljem mladom novosadskom novinaru / novinarki, koja je dodeljivana od 2001. do 2017. godine, Novosadska novinarska škola je kao utemeljivač ovog priznanja donela odluku da se ono posveti sećanju na Marinu Kovačev, istaknutu mladu novinarku i aktivistkinju.

Istovremeno, obuhvat nagrade biće proširen na celu Republiku Srbiju. Cilj nagrade najboljem mladom novinaru / novinarki je podsticanje profesionalizma, kritičnosti, znanja i etičnosti među mladim novinarima iz Republike Srbije. Nagrada se dodeljuje za izuzetan kontinuirani rad mladog novinara / novinarke u svim oblastima od javnog interesa, a podrazumeva povelju i novčani iznos.

Nagrada se dodeljuje novinarkama i novinarima do 30 godina starosti koji su profesionalno zaposleni, dopisnici, honorarni saradnici, frilenseri ili volonteri u domaćim i stranim štampanim, elektronskim i onlajn medijima koji imaju redakcije u Republici Srbiji, bez obzira na jezik na kojem se sadržaj medija objavljuje. Konkurs je otvoren do 23. septembra, a pravo prijave kandidata i kandidatkinja imaju redakcije, kao i pojedinci. Prijava se sastoji od popunjenog formulara i jednog primera teksta ili priloga objavljenog u periodu između 1. januara i 1. septembra 2018. godine.

Odluku o dobitniku donosi petočlana komisija koju čine predstavnik Novosadske novinarske škole, predstavnik Fondacije Marina Kovačev, jedan prethodni dobitnik nagrade i dva eksterna medijska eksperta, a nagrada će biti dodeljena krajem novembra na svečanosti u Novom Sadu. Prijave, kao i dodatna pitanja, možete slati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.., saopštila je Novosadska novinarska škola.

B.M.