Odštampajte ovu stranicu

Druga liga Srbije: Đuričić i Bakrač za petu pobedu

  18 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rukometaši Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela pobedili su prošlog petka Proleter sa 27:26 (14:12).

Petrovoselci su samo u prvih desetak minuta imali problema da „uhvate“ ritam, a kada su to učinili do kraja su kontrolisali tok utakmice. Iako su i ovoga puta nastupili nekompletni (bez Živkov Aksina i Feldešija), pitanje pobednika nijednog trenutka nije se postavljalo.
Proleter je vodio u prvih desetak minuta meča (6:9), onda je Jedinstvo zaigralo oštrije u odbrani, golman Bakrač je ponovo činio čuda, Đuričić, Slavnić i Janjić su se „raspucali“ u napadu i na odmor se otišlo prednošću Jedinstva od 14:12.
Domaćin je u drugom delu poveo sa 15:12, a stečena prednost je bila dovoljna da rukometaši Jedinstva dođu do pete pobede u prvenstvu Druge lige.
Najefikasniji na utakmici bio je Marko Đuričić sa sedam postignutih golova, Nemanja Višković, Goran Nikolić, Marko Puhača i Milan Janjić postigli su po četiri, Dina Velimirov tri, Dejan Slavnić dva, a Dragan Jakšić jedan pogodak.
U taboru Jedinstva bili su zadovoljni posle utakmice sa Proleterom:
- Očekivali smo da ćemo dobiti utakmicu, ali se ne slažem sa vama da smo je lako dobili. S obzirom na to da su gosti došli samo sa šest igrača i dva golmana, pružili su jak otpor i morali smo maksimalno da se potrudimo da dođemo do pobede. I mi smo bili neozbiljni, potcenili smo mlade igrače Proletera, ali smo na kraju pokazali ko je stariji i iskusniji - rekao je Siniša Bakrač, golman Jedinstva.
U 16. kolu Bečej igra protiv ekipe Vojputa u Subotici. Bakrač očekuje da ekipa Jedinstva pruži maksimum:
- Subotičani su lideri na tabeli, ekipa koja se pred ovu sezonu mnogo pojačala, i koja za cilj ima plasman u viši rang. Mi ćemo protiv Vojputa pokušati da pružimo svoj maksimum, i da što skuplje prodamo svoju „kožu“. Da li će to biti dovoljno za pozitivan rezultat ostaje da se vidi.

S.M.