Stoni tenis – Kadetsko prvenstvo Srbije: Reka Bezeg i Radmila Tominjak prvakinje Srbije

  12 mart 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Reka Bezeg i Radmila Tominjak članice Vojvodine iz Bačkog Gradišta su osvojile zlatnu medalju na kadetskom  prvenstvu Srbije u stonom tenisu u  konkurenciji parova održanom juče (11. marta) u Novom Sadu.

One su na putu do titule, u stonoteniskoj sali novosadslke hale SPENS, savladale par Anitu Dobo i Gloriju Đerđ iz Dože rezultatom 3:0, ubedljive su bile i u narednom meču (3:0) protiv dubla Rapida iz Nikolinaca da bi u finalu u neizvesnoj borbi savladale Lenku Nikolić i Sofiju Nikolić iz STK Spin iz Smedereva rezultatom 3:2. Treće su bile stonoteniserke Domboša iz Malog Iđoša, Lila Katona Kovač i Katarina Gvozdenović, odnosno Tamara Turkonje i Marina Pinku (Rapid – Nikolinci).

Pored toga Reka Bezeg je bila druga u pojedinačnoj konkurenciji a Radmila Tominjak i Dora Veđelek takođe članica gradištanskog kluba osvojile su bronzanu medalju.
Nakon osvajanja prvog mesta u svojoj grupi Reka Bezeg je do srebra došla pobedom (3:0) protiv Svetlane Sladaček članice Slavije 96 iz Kovačice u prvom kolu. Potom je istim rezultatom savladala Tamaru Turkonje iz Nikolinaca da bi se potom sastala sa svojom klupskom drugaricom Dorom Veđelek koja je nakon plasmana na 2. mesto u grupi u nastavku takmičenja bila bolja od Anite Dobo iz Dože (3:1) i Lile Kovač Katone iz Domboša (3:0) i zabeležila pobedu za finale rezultatom 3:1, gde je nakon velike borbe izgubila od Lenke Nikolić iz Smedereva rezultatom 3:2, koja je između ostalih u prvom kolu savladala i Jovanu Kozarski (3:0) četvrtu stonoteniserku iz Bačkog Gradišta na ovom takmičenju koja je u prettakmičenju zauzela drugo mesto u svojoj grupi.

Radmila Tominjak je, nakon osvajanja prvog mesta u grupnoj fazi, na putu do bronze u prvom kolu savladala Marinu Pinku iz Rapida (3:0), zatim je sa 3:1 pobedila Katarinu Gvozdenović iz Domboša da bi identičnim rezultatom bila poražena u sledećem meču od pobednice turnira.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija