JP Komunalac: Čišćenje snega bez problema

  23 februar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Čišćenje snega, odnosno bacanje soli na puteve u prioritetnim ulicama u Bečeju započeto je 20. februara u Bečeju i tog dana nije bilo problema.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća Komunalac Željka Plavšića, dva vozila firme koja je angažovana za zimsku službu, „Ekogradnja“ iz Zrenjanina, čisti sneg u Bečeju, pre svega ulice prvog i drugog prioriteta, te sporedne ulice u delovima grada, kao i ranijih godina, ostaju neočišćene – bar za sada.

Aktivnosti će biti pre svega usmerene na posipanje soli radi pospešivanja  bržeg otapanja snega a potom, ako zatreba, i na razgrtanje snežnog pokrivača, saopšteno je iz Komunalca. Plavšić ne očekuje veće probleme narednih dana, jer, po prognozama meteorologa, temperature će biti iznad nule, a zimska služba će posipati so na puteve.

Nestanak struje

Delovi Bečeja su u toku večeri 20. februara ostali bez struje, jer je sneg slomio grane drveća koje su oštetile vodove i proizvele kratak spoj.

Struje zbog toga nije bilo u delu Novog sela i Picodera.

Dežurnoj ekipi Elektrovojvodine pomagali su i zaposleni u firmi „Elektro liv“, koja u Bečeju obavlja posao održavanja javne rasvete.

„Ekogradnja“ iz Zrenjanina dobila je posao zimske službe u Bečeju u postupku javne nabavke za 4,2 miliona dinara, a čišćenje saobraćajnica radi po pozivu iz Komunalca koji radnicima tog preduzeća nalaže čišćenje puteva u opštini Bečej od novembra do kraja marta meseca.

Po opštinskoj odluci građani i preduzetnici treba da ispred svojih kuća i lokala očiste sneg, u suprotnom mogu da budu i novčano kažnjeni. Najmanja kazna je 2.500 dinara, a najveća milion dinara.

B.M.


Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija