Novogodišnji intervju sa Atilom Kasašem, direktorom OSC „Mladost“: Godina za zaborav

  15 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

„Kada bih 2009. godinu sa poslovnog stanovišta morao da ocenim u jednoj rečenici, rekao bih – godina za zaborav“, ovako je novogodišnji intervju počeo Atila Kasaš, direktor OSC-a „Mladost“.

I nije pogrešio. OSC je ove godine imao problema kao nikada do sada. Ustanova je zbog duga prema Naftnoj industriji Srbije od 27 miliona dinara (59 sa kamatama) od 10. marta do 17. oktobra bila bez grejanja (NIS je zatvorio bušotinu termalne vode). Upravo ovaj problem je prema Kasaševim rečima negativno uticao na poslovanje OSC-a. „Nedostatak termalne vode u tako dugom periodu loše je uticao na naše poslovanje. Za to vreme mnogo sportskih kolektiva sa strane je otkazalo dolazak u naš centar, otišli su na druga mesta na pripreme, a sada, kada ponovo imamo grejanje, teško ih je vratiti. Tokom perioda od sedam meseci u Bečej je trebalo da dođe vaterpolo reprezentacija Gruzije sa 21 članom, Plivački savez Srbije, Vaterpolo klub Vračar i mnogi drugi. Iako još uvek nismo izveli konačnu računicu, naša neostvarena dobit zbog nedostatka grejanja je oko 3,5 miliona dinara“.
Iako je prethodno leto imalo mnogo sunčanih dana, direktor OSC-a „Mladost“ nije zadovoljan ni radom olimpijskog bazena. „Iako na otvorenom bazenu letos nismo ostvarili minus, nismo nešto posebno ni zaradili, pa ni sa te strane ne mogu biti zadovoljan. Imali smo prosečnu posetu, a moglo je biti mnogo bolje. Ipak, u ovoj godini desilo se i nešto lepo. Uz pomoć lokalne samouprave izbušili smo bunar hladne vode, ’skinuli’ smo se sa sistema Vodokanala, smanjili potrošnju i ostvarili neke uštede“.
Kasaš je nastavio sa salvom problema sa kojima se zajedno sa saradnicima borio tokom 2009. godine. „Taman kada smo dobili termalnu vodu i kada smo mislili da u poslovanju krećemo na bolje, proglašena je epidemija novog gripa i morali smo da otkažemo novogodišnji vašar, manifestaciju koja je trebala da nam donese profit. Pored toga otkazali smo i zimski turnir u malom fudbalu, tako da nam se godina završila loše, onako kako je i počela“.
U OSC-u „Mladost“ zaposleni nemaju velike plate, pa u ovoj ustanovi neće doći do smanjenja plata po preporuci lokalne vlade. Ipak, iz OSC-a, u sklopu racionalizacije, treba da bude otpušteno sedmoro ljudi. „Trenutno imamo 26 radnika, a moram da otpustim njih sedmoro. Moram da kažem da je tokom svog postojanja OSC uglavnom imao oko trideset troje zaposlenih, što je optimum za nesmetan rad centra. Racionalizaciju moramo da uradimo, ali će centar teško funkcionisati sa samo 19 ljudi“, rekao je Kasaš.
O planovima u 2010. godini Kasaš je rekao: „Nadam se da nam se neće ponoviti loše stvari iz prethodne godine. Ali, da se ne uzdamo samo u sreću, već sada smo krenuli u lobiranje svih ekipa koje su do sada dolazile kod nas, a zbog nedostatka grejanja su nas zaobilazili. Vašar ćemo održati na proleće, najverovatnije oko Uskrsa, već sada radimo na osvežavanju sadržaja otvorenog bazena iako do njegovog otvaranja ima još šest meseci. Nadam se da će na proleće najzad biti završeni teniski tereni sa gumiranom podlogom, kao i mobilijar za multifunkcionalni teren. U svakom slučaju, u 2010. godini bićemo maksimalno spremni da dočekamo sve koji žele da koriste usluge našeg sportskog centra“.
Direktor OSC „Mladost“ čestitao je Bečejcima praznike: „Čitaocima Bečejskog mozaika, korisnicima usluga OSC-a i svim Bečejcima želim srećne praznike, dobro zdravlje i bolju godinu nego što je bila prethodna“.

S. Malešev

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija