Miloš Zvekić, direktor JP Komunalac: Poskupljenje usluga, nema pojeftinjenja gasa

  15 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošlu 2009. godinu JP Komunalac je započeo povećanjem cena usluga za 7,5% a, kako stvari stoje, tako će biti i ove godine.

Naime, kako je rekao direktor ovog preduzeća Miloš Zvekić, na gostovanju u novogodišnjem programu na talasima Radio Novog Bečeja, godina koja je pred nama biće slična prošloj.
- Zbog povećanja cena na malo prošle godine smo morali da povećamo cenu naših usluga. Slična situacija će biti i u ovoj godini. Potrošače očekuje poskupljenje od 8%.
Kako je rečeno, u Komunalcu su se na ovo odlučili kako bi obezbedili preduslove za nesmetano funkcionisanje, jer pored toga što se deo sredstva obezbeđuje iz opštinskog budžeta, preostali deo se zarađuje distribucijom gasa, ali kako se moralo ulagati u obnovu gasovodne mreže koja je dotrajala, jer je stara između 15 i 18 godina, usledio je ovaj nepoularan korak.
Na pitanje da li će doći do najavljenog pojeftinjenja gasa, uz isticanje da Komunalac redovno izmiruje svoje obaveze prema Srbijagasu, Miloš Zvekić je rekao da prema njegovim saznanjima do toga neće doći, a o Odluci o obnovi grobnih mesta koja je izazvala dosta negodovanja među građanima u 2009. godini direktor ovog javnog preduzeća kaže:
- Ova problematika je regulisana opštinskom odlukom još 2005. godine, ali ona se nije primenjivala. Inače, reč je o nečemu što je uobičajena praksa u drugim sredinama, tako da Novobečejci koji žive u većim gradovima, a imaju svoja grobna mesta kod nas, nisu imali dileme oko ove obnove. Svi su platili neophodne takse. Kako većini naših sugrađana ova stvar do sada nije bila poznata, došlo je do negodovanja kada su im stigli računi. Međutim, vrlo brzo je došlo do smirivanja tenzija.

Tokom 2009. godine Komunalac je dobio zaduženje da upravlja gradskom marinom.

- Očekujem da ćemo u narednom periodu taj posao uraditi bez problema zato što za tako nešto imamo iskustva jer se naša firma već duže vremena bavi održavanjem obale Tise i užeg centra grada. Već četiri godine uređujemo Novi Bečej i to sa istim brojem radnika. U međuvremenu je povećan i obim posla, odnosno prostora za 70% , jer se sada i širi deo centra uređuje, oplemenjuje cvetnim baštama, sve je više kanti za smeće...

Šta očekujete u ovoj godini?

- Godina koja je pred nama je godina želja. Rebalansi budžeta su svakodnevica. Ono što se sa sigurnošću može reći jeste da će se realizovati uobičajeni poslovi kao što je održavanje i uređenje naših ulica, gde imamo jednu novinu. Naime, kupili smo zglobnu platformu za rad na visini do 12 metara. Sa nje će biti lakše održavanje, a moći će se čistiti i oluci bez skela. Ovu uslugu ćemo po konkurentnim cenama ponuditi našim građanima. Pored toga, može se reći da je izvesno i to da će se u 2010. godini širiti kanalizaciona mreža. Taj posao će se raditi početkom leta. Sve ostalo je neizvesno, jer u nestabilnim vremenima ne možemo mnogo planirati i predviđati. 

Slađana Đorđijev

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija