Odštampajte ovu stranicu

TAK Jedinstvo Novi Bečej: Među najboljima u Srbiji

  22 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Da su dizači tegova Jedinstva iz Novog Bečeja uspešno prebrodili smenu generacije potvrđuju rezultati koje su takmičari ovog primernog sportskog kolektiva ostvarili u 2009. godini. Izabranici trenera Branka Vlaškalina su na pojedinačnim prvenstvima Srbije, Vojvodine, kup takmičenjima i turnirima, u prošloj godini osvojili 48 medalja, 8 zlatnih, 17 srebrnih i 23 bronzane.

Da je Jedinstvo ponovo među najboljim klubovima u Srbiji potvrđeno je osvajanjem trećeg mesta na ekipom prvenstvu države održanom u Subotici. Novobečejci su, na ovom takmičenju nastupili u sastavu Atila Sanislo, Janoš Lukač, Zoltan Tot, Ivan Cucić, Čaba Čeh i Zoltan Hebek.
Najuspešniji takmičar Jedinstva u prošloj godini je Atila Sanislo koji je blistao u konkurenciji takmičara do 56 kilograma. On je učestvovao na 12 takmičenja i sa svakog se vratio sa medaljom (6 zlatnih, 5 srebrnih i jednom bronzanom). Juniorski reprezentativac Srbije bio je neprikosnoven na juniorskim prvenstvima Vojvodine, a  najprijatnije je iznenadio na seniorskom prvenstvu države održanom u Somboru, gde je nadmašio daleko iskusnije takmičare, osvojio zlatnu medalju, a time i titulu prvaka države.
Velike nade trener Vlaškalin polaže u Otoa Galamboša koji je u kategoriji do 69 kilograma postao dvostruki prvak Vojvodine. Galamboš je zlatne medalje osvojio  u konkurenciji juniora do 17 i starijih juniora do 20 godina, a na seniorskom prvenstvu države načinio je pravi
podvig osvajanjem bronzane medalje.
Poput seniora i u konkurenciji mlađih kategorija Jedinstvo je imalo mnogo uspeha. U Kupu Vojvodine, ekipa starijih juniora (do 20 godina), u sastavu Atila Sanislo, Oto Galamboš, Janoš Lukač i Ivan Cucić, osvojila je bronzanu medalju, a isto odličje pripalo je i ekipi mlađih juniora (do 17 godina).  Na prvenstvu Vojvodine ekipa mlađih seniora (do 23 godine) osvojila je treće mesto.
U klubu je mali broj aktivista, a pored trenera Vlaškalina, zasluge za dobre rezultate pripadaju predsedniku kluba Zoltanu Palinkašu i sekretaru Ferencu Balintu.
Trener Vlaškalin je zadovoljan učinkom svojih takmičara:
- Da ovaj naporni sport ima lepu budućnost u našem gradu potvrdili smo na mnogobrojnim takmičenjima. Nastupali smo u pet uzrasnih kategorija i u svakoj imali zapaženih rezultata. Posebno bih istakao osvajanje trećeg mesta u seniorskoj konkurenciji kojim smo stali uz rame našim najboljim ekipama, subotičkom Spartaku i Radničkom iz Sombora. Naš uspeh je utoliko veći kada se zna da smo na ovom takmničenju imali najmlađu ekipu.    

Šta očekujete u ovoj godini?

- Nisam optimista kada je u pitanju ova godina. Tu isključivo mislim na materijalne mogućnosti kluba. Mi smo i do sada imali velikih problema oko finansiranja, a u ovoj godini će nam biti još teže. Kao što je poznato, samodoprinos u Novom Bečeju nije izglasan, pa smo izgubili siguran izvor finansiranja, a bez tih sredstava klub teško da može normalno da se takmiči. Znam samo da ne smemo posustati, pa i na prvom ovogodišnjem takmičenju za pionire i juniore, „Svetosavskom turniru“ u Inđiji, očekujem uspešan nastup.                                    

S.D.