Opština na Sajmu turizma u Ljubljani: Slovenci za vikend u Novom Bečeju

  29 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Predstavnici opštine Novi Bečej, Saša Šućurović, pomoćnik predsednika opštine za turizam, načelnica Opštinske uprave Radmila Stanković i pomoćnik predsednika opštine za privredu Tomislav Ratković tokom prošle nedelje su boravili na Međunarodnom sajmu turizma u Ljubljani.

Kako je sajamski prostor na ovoj smotri ograničen, uobičajeno je da se svake godine pojavi podjednak broj učesnika iz gotovo istih zemalja, tako da novim izlagačima teško polazi za rukom da se nađu na ovoj manifestaciji. Opština Novi Bečej, čija je prezentacija na štandu Turističke organizacije Srbije privukla znatnu pažnju, jer je primetno bilo interesovanje posetilaca za reklamni materijal na engleskom jeziku, kao i za već čuvene suvenire Lale i Sose, bila je predstavljena i na štandu grada pobratima Straže.
Pored Novog Bečeja našu zemlju u Sloveniji su zastupali još i predstavnici Smedereva, Niša, Beograda, Novog Sada, Bačke Topole, Sente, Zlatibora, Guče, dakle sredina koje su već poznate destinacije na turističkoj mapi i oni koji imaju šta da ponude inostranim turistima.
Inače, poslednjih godina primetna je zainteresovanost turista iz Slovenije za posetu Srbiji o čemu svedoči i podatak da u Beogradu Novu godinu dočeka oko 10.000 Slovenaca. Pored toga na našim izletištima i planinama ima dosta gostiju iz nekadašnje najsevernije pokrajine SFRJ. Uzrok tome, pored atraktivnosti ponude, svakako treba tražiti i u nižim cenama. Sasvim je sigurno da u narednom periodu i Novi Bečej može da bude privlačno mesto za slovenačke turiste što je potvrdio i Saša Šućurović prilikom gostovanja na talasima Radija Novi Bečej, koji je tom prilikom istakao da su prvi kontakti sa predstavnicima turističkih agencija iz Slovenije ostvareni prošle godine na Sajmu turizma u Beogradu i da je jedan od razloga odlaska u Ljubljanu namera da se poznanstvo kruniše dogovorom i eventualno nekim ugovorom.
- Ranije smo započeli pregovore sa slovenačkom firmom „Adria“ o postavljanju kućica pored Tise. Zbog krize nije došlo do tog posla, pa su nas oni pozvali da prisustvujemo sajmu i da napravimo novi dogovor. Definisali smo neke stvari i očekujem da na Sajmu turizma u Beogradu konačno potpišemo ugovor. Pored toga, pokušali smo da sa turističkim agencijama iz Slovenije napravimo ponudu Novog Bečeja i da vidimo šta je za turiste iz Slovenije interesantno, te smo im, u saradnji sa našim hotelom, ponudili interesantne vikende u Novom Bečeju. I taj posao je uspešno završen. Sa tri agencije smo napravili dogovor, tako da uskoro očekujemo turiste iz Slovenije - rekao je Saša Šućurović i dodao da već gotovo dve godine intenzivno radi na razvoju turizma i da su se „već pojavili ljudi koji su zainteresovani da ulažu u naš grad. Očekujemo goste iz Jordana koji su zainteresovani da uzmu u Novom Bečeju neku nekretninu i da se bave turizmom. Dolaze nam i poslovni partneri iz Budve koji su spremni da naprave motel i restoran“, što će, uz već poznatu priču o izgradnji akva parka, Novi Bečej svrstati u kategoriju atraktivnih turističkih destinacija, ali pri tom je neophodno rešiti problem smeštajnog kapaciteta i blagovremeno organizovati ponudu privatnog smeštaja.

V.F.

Naslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija