Prvenstvo Srbije za seniore: Pavić potvrdila kvalitet

  12 februar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Danijela Pavić još jednom je pokazala da je jedna od najboljih džudistkinja u Srbiji u kategoriji do 48 kilograma.

Ona je na Prvenstvu Srbije za seniore koje je uz učešće 182 takmičara iz 42 kluba održano prošle subote u Nišu, osvojila bronzanu medalju. Pavić je tako nastavila neverovatan niz uspeha, od početka bavljenja džudoom bila je prvakinja države u svim kategorijama, od pionirske do kategorije mlađih seniora (do 23 godine). Samo u 2009. Danijela je bila šampionka Srbije u juniorskoj konkurenciji i prvakinja Srbije za mlađe seniore, a sada je u takmičenju seniora bez limita u godinama osvojila i bronzanu medalju (isti uspeh imala je i 2008. godine).

Pavić je u Nišu u prvom kolu bila slobodna, u drugom je naletela na izuzetno raspoloženu Ljiljanu Savanović iz beogradske Crvene zvezde i doživela je poraz vazarijem. U borbi za treće mesto radila je mnogo bolje i iponom je savladala Milicu Nikolić, takmičarku Crvene zvezde.

- Zadovoljna sam bronzom koju sam osvojila, jer su pripreme za ovo takmičenje bile jako naporne. Kada ovo kažem ne mislim na treninge nego na činjenicu da sam morala da skinem skoro tri kilograma u dve nedelje da bih se vratila u moju kategoriju od 48 kilograma. Ko me poznaje zna da to nije lako jer sam ionako mršava, pa kada treba još da skinem koju kilu to ne ide lako. Kada se tome doda da je ovo takmičenje došlo u vreme ispitnog roka, stvarno ne znam kako sam sve postigla. Možda sam u prvoj borbi mogla i više, ali trenutak nepažnje me je koštao plasmana u finale. No, i pored svega, veoma sam zadovoljna trećim mestom koje sam osvojila i pre dve godine. Bitno mi je da sam u vrhu sve ove godine, a medalje koje osvajam to i dokazuju.

Babić u Kikindi

Još jedan mladi i talentovani džudista napustio je Bečej. Risto Babić je, za razliku od Danijele Pavić koja samo trenira u Somboru, prešao da se takmiči za kikindski Proleter. Babić je, prema rečima Milorada Lončarevića, nosioca crnog pojasa treći DAN, trenera u DžK Mladost, prerastao sredinu, nije imao adekvatne sparing partnere za dalji napredak i logično je bilo da promeni sredinu. Mladi bečejski džudista (od ove godine junior) od oktobra je nastupao za Proleter u Super ligi na dvojnu registraciju, a od nove godine je stalni član kikindskog kluba.
- Jednostavno je moralo biti tako. Imao sam više ponuda za nastavak karijere, ali sam se u dogovoru sa trenerima Mladosti odlučio za Proleter. Kikinđani su ponudili i najbolje uslove, obezbedili su mi internat i nastavak školovanja. Zadovoljan sam nastupima u Super ligi, borio sam se protiv najboljih seniora u Srbiji i to je iskustvo koje će mi mnogo značiti u budućnosti, u nameri da postanem vrhunski džudista. Iskoristio bih priliku da se zahvalim trenerima u DžK Mladost i svim kolegama koji su mi pružali maksimalnu podršku svih ovih godina - rekao je Babić.

Uspesi Danijele Pavić vrednovani su i u opštini Bečej, pa je već dve godine uzastopno proglašena za sportistkinju godine (ukupno tri puta - 2006, 2008. i 2009. godine).

- Naravno da mi sva ta priznanja laskaju. I dok sam u prethodna dva izbora pomalo i bila iznenađena odlukom Sportskog saveza na ovogodišnjem proglašenju sam očekivala da ću biti najbolja. Međutim, nagrade me neće uspavati, i dalje ću trenirati maksimalnim kapacitetom u želji da postanem još bolja džudistkinja. Od oktobra prošle godine preselila sam se u Sombor gde studiram učiteljski fakultet i treniram u tamošnjem džudo klubu. Međutim, i dalje se takmičim za Mladost i tu ništa ne mislim da menjam. Ova sezona mi je krenula dobro, a prvo veliko takmičenje koje me očekuje je Prvenstvo Srbije za mlađe seniore koje će biti održano u maju. Nadam se da ću i na njemu uspeti da potvrdim visok renome koji me prati - rekla je Pavić.

S. MaleševNaslovi

Popularni Članci

      

Vojvodina

Srbija