Rekonstrukcija Zoltana Čuke: Posao za 33,4 miliona dinara dobio „Solaris pro-ing“

  08 januar 2021
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Rekonstrukcija ulice Zoltana Čuke u Bečeju, od Trga Čilag do Glavne ulice još nije započeta.

Odluka o dodeli ugovora izabranoj grupi ponuđača koju predvodi „Solaris pro-ing“ d.o.o. iz Kaća (članovi grupe su još „Katago construction“ d.o.o. iz Rume, „021 NS Eco futura“ d.o.o. iz Kaća i „Selma“ d.o.o. iz Subotice) u postupku javne nabavke doneta u februaru 2020. godine.

Potom je neizabrani ponuđač, Građevinsko preduzeće „Graditelj NS“ iz Novog Sada (nastupio je takođe sa grupom ponuđača) zatražio zaštitu prava, a nakon okončanja te procedure je predsednik opštine 1. juna 2020. godine doneo novu odluku o dodeli ugovora prvobitno izabranom ponuđaču za rekonstrukciju ulice Zoltana Čuke, koji je za taj posao ponudio cenu od 33,4 miliona dinara bez PDV-a, dok je grupa ponuđača na čelu sa firmom „Graditelj NS“ podneo ponudu vrednu 32,4 miliona dinara bez PDV-a.

U postupku javne nabavke nije izabrana jeftinija ponuda, jer, kako se navodi u dokumentaciji, taj ponuđač nije ispunjavao uslove u pogledu poslovnog kapaciteta.

Izabrani izvođač se obavezuje da radove koji su predmet ugovora izvede u potpunosti i preda naručiocu, opštini Bečej na upotrebu u roku do 60 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Ugovor je potpisan sredinom juna meseca, ali radovi još nisu započeti.

Nakon rekonstrukcije, ulica Zoltana Čuke treba da ima novi kolovoz, parkinge, kolske ulaze, sistem odvodnjavanja…

U toj ulici predviđena je i rekonstrukcija vrelovoda.

Predsednik opštine Dragan Tošić je ranije izjavio da će rekonstrukcija ulice Zoltana Čuke biti započeta nakon okončanih radova u Zelenoj ulici – taj posao je završen pre izbora – a da posle toga sledi rekonstrukcija ulice Danila Kiša.

B.M. (Tekst je objavljen 26. juna u 802. broju Bečejskog mozaika)

Projekat „Odluke u ime građana 2020“ sufinansiran je iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali