Za izbegle, prognane i raseljene i u Bečeju: Plastenici za 200.000 dinara

  27 februar 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Upravni odbor Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima Autonomne Pokrajine Vojvodine raspisao je javni poziv za dodelu sredstava za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica u Vojvodini kroz dohodovne aktivnosti porodica – plastenici sa sistemom za zalivanje.

Mogu da konkurišu građani koji imaju ili su imali status izbeglih, prognanih i raseljenih lica sa boravištem, odnosno prebivalištem na teritoriji Vojvodine pre 21. decembra 2006. godine.
Javni poziv je raspisan za građane koji imaju boravište, odnosno prebivalište na teritoriji opština Bečej, Subotica, Inđija, Bač, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Sremski Karlovci i Titel.

Jednokratna i bespovratna pomoć se odobrava u robi – plastenicima sa sistemom za zalivanje „kap po kap“. Najveći iznos koji se odobrava je 200.000 dinara.

Uz prijavu je potrebno dostaviti overenu potvrdu od opštinskog poverenika za izbeglice da je podnosilac pre 21. decembra 2006. godine imao status izbeglog, prognanog ili raseljenog lica na teritoriji Vojvodine, to jest neki dokument iz koga se sa sigurnošću može utvrditi da je podnosilac u navedenom periodu bio u nekom od navedenih statusa na teritoriji Vojvodine.

Potvrdu je potrebno dostaviti za podnosioca prijave i za sve članove domaćinstva, fotokopiju važećeg ličnog dokumenta podnosioca prijave i svih punoletnih članova domaćinstva, fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih za podnosioca prijave i sve članove domaćinstva, plan za ekonomsko osnaživanje i osamostaljenje porodice, potvrdu poslodavca o radnom odnosu i visini zarade, potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje, odsečak od penzije ili drugi dokument o visini primanja podnosioca zahteva i članova domaćinstva.

Javni poziv je otvoren do 4. marta.
Opširnije informacije i obrazac za prijavu se može preuzeti sa sajta: www.fondirpvojvodine.rs.

Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu obratiti Fondu za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Bulevar Mihajla Pupina 25, Novi Sad, na broj telefona 021 4754295 ili na i-mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

B.M.

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali