Specijali BM (175)

Infrastrukturno opremanje budućeg sportskog kompleksa u Bečeju kod pomoćnog terena za fudbal će za 27,8 miliona dinara (33,3 miliona sa PDV-om) da radi grupa ponuđača iz Bečeja i Novog Bečeja Goran Vujkov PR postavljanje elektroinstalacija „Elektro liv“ Bečej i GP Novi Bečej d.o.o, navodi se u odluci o dodeli ugovora u postupku javne nabavke koja je objavljena 5. avgusta.

Nakon okončane javne nabavke opštine krajem jula, doneta je odluka da uslugu lični pratilac deteta od 1. septembra do 31. decembra 2022. godine na teritoriji opštine Bečej za 10 miliona dinara ponovo pruža „Naša čuvarkuća“ iz Bečeja.

Izgradnja kanalizacije i prečistača u opštini Bečej još nije započeta, iako je u aprilu 2021. godine ministar finansija Siniša Mali na sednici Skupštine Srbije prilikom usvajanja rebalansa republičkog budžeta rekao da je država obezbedila 3,5 milijardi evra za izgradnju moderne kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda.

Lokalna samouprava trenutno otplaćuje četiri kredita, podaci su iz završnog računa budžeta opštine Bečej za 2021. godinu, koji je lokalni parlament bez rasprave usvojio krajem juna.

Godišnje nagrade opštine Bečej za 2022. godinu 1. avgusta su na svečanoj sednici Skupštine opštine dodeljene Narodnoj biblioteci i Gradskom pozorištu u oblasti kulture, preduzeću „Kamenpromet“ u oblasti preduzetništva, Valerija Bartus i Ekonomsko-trgovinskoj školi u oblasti obrazovanja, Džudo klubu „Mladost“ Bečej u oblasti sporta i Jožefu Lukaču u oblasti civilnih organizacija.

Odbornici Skupštine opštine Bečej su završni račun budžeta opštine Bečej za 2021. godinu, čiji je deo i izveštaj o izvršenju prošlogodišnjeg budžeta, i još 9 tačaka dnevnog reda usvojili krajem juna za manje od pola sata na 27. zasedanju lokalnog parlamenta.Tako je, u proseku, za svaku tačku dnevnog reda „potrošeno“ po dva minuta.

O tome šta je ostvareno iz Lokalnog akcionog plana za borbu protiv korupcije opštine Bečej redakcija Bečejskog mozaika je u oktobru podnela identične zahteve za slobodan pristup informacijama od javnog značaja nadležnim osobama u Opštinskoj upravi i Skupštini opštine.

Lokalni akcioni plan za borbu protiv korupcije, koji je obaveza iz Poglavlja 23 pretpristupnih pregovora Srbije Evropskoj uniji, Skupština opštine Bečej usvojila je 26. juna 2019. godine.

Deca sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, kao i njihovi lični pratioci i roditelji ili staratelji u Bečeju i u Srbiji su na rubu sistema, zaključak je ukoliko rezimiramo podatke, informacije i izjave objavljene u medijskom projektu „Van sistema bez ličnog pratioca – Prava dece sa invaliditetom u fokusu“.

Roditelji učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom sa teritorije opštine Bečej krajem 2021. godine ne znaju da li će uslugu ličnog pratioca deteta, za nekoliko nedelja, u drugom polugodištu školske godine, pružati ista firma koja je to radila 2021. godine – ili možda neka druga – i da li će pratioci dece ostati isti – ili će možda biti promenjeni.

Naslovi

Popularni Članci

      

Specijali