Ministarstvo privrede odobrilo je 80 miliona za 40 lokalnih samouprava: Bečeju 3,8 miliona za projektno-tehničku dokumentaciju

  23 septembar 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministarstvo privrede je (nakon zaključenja javnog poziva) donelo odluku da sa 80 miliona dinara podrži 40 lokalnih samouprava u pripremi infrastrukturnih projekata za unapređenje industrijskih i poslovnih zona, inkubatora i klastera, obnavljanje braunfild lokacija, kao i razvijanje saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Od ukupno 40 odobrenih projekata, 22 namenjena su nerazvijenijim opštinama, od čega su osam u devastiranim, tako da ukupna podrška Ministarstva nerazvijenim i devastiranim opštinama po ovom programu iznosi 56,5 miliona dinara.
Opštine i gradovi kojima je odobrena podrška su: Knić, Titel, Zrenjanin, Bečej, Novi Sad, Tutin, Bujanovac, Opovo, Krupanj, Kučevo, Trstenik, Ruma, Mionica, Vrbas, Čoka, Doljevac, Trgovište, Babušnica, Medveđa, Žitorađa, Raška, Surdulica, Ražanj, Prijepolje, Kuršumlija, Žitište, Bela Palanka, Golubac, Žagubica, Sokobanja, Senta, Varvarin, Gornji Milanovac, Topola, Ćićevac, Bač, Novi Kneževac, Petrovac na Mlavi, Dimitrovgrad i Sremski Karlovci.
Opštini Bečej je odobreno 3,8 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju saobraćajnice u industrijskoj zoni.
Podrška u pripremi projektno-tehničke dokumentacije se realizuje u okviru Programa podsticanja ravnomernog regionalnog razvoja u 2016. godini, a Ministarstvo, u zavisnosti od razvijenosti lokalne samouprave, sufinansira u određenom procentu ukupne troškove izrade projektno-tehničke dokumentacije, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Priredio: B.M.

Naslovi

Popularni Članci