Uhvaćen nakon krađe 700 kilograma kukuruza: Pretio je vlasniku roda da će mu zapaliti sav kukuruz

  24 avgust 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vreme je žetve, pa su sve učestalije poljske krađe u Srbiji, pa i u ataru opštine Bečej. Tako je u Bačkom Gradištu juče, 10. avgusta, u ataru u Velikom jarošu tada nepoznati počinilac ukrao s njive oko 700 kilograma kukuruza u klipu.

Oštećeni Ž.K. je prijavio krađu, a prema informacijama novinara Bečejskog mozaika, materijalna šteta je velika zbog načina na koji je ona izvršena. Pripadnici policije u Bečeju su vrlo brzo pronašli B.J. za kojeg se sumnjalo da je izvršio krađu a ukradeni kukuruz je vraćen oštećenom.

Međutim, saga o krađi kukuruza s njive ovim nije okončana, jer je izvršilac tog krivičnog dela kasnije otišao do kuće Ž.K. i pretio mu je da će zapaliti sav njegov kukuruz.

B.J. je prema informacijama redakcije procesuiran u skraćenom prekršajnom postupku i određena mu je kazna zatvora od 30 dana zbog pretnji, a za krivično delo sledi redovan sudski proces.  

Na teritoriji opštine Bečej je za obezbeđenje imovine u ataru zadužena lokalna firma u većinskom vlasništvu opštine, Link FTO, čija je prevashodna delatnost upravo poljočuvarska.

K.D.F.

Naslovi

Popularni Članci