Škola „Zdravko Gložanski“: Čekaju se rešenja

  30 april 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Disciplinski postupci koji su u Osnovnoj školi „Zdravko Gložanski“ pokrenuti protiv nastavnice razredne nastave Izabele Šormaz i psihologice Margarite Berček su, prema izjavi direktorice škole Suzane Đukić, završeni i „čeka se donošenje rešenja u zakonom predviđenom roku i biće doneta uskoro“.

To bi trebalo da se desi krajem maja, s obzirom na to da je zakonski rok trideset dana od završetka postupka (jedan je završen prošle nedelje, a drugi nedelju dana ranije).
Što se tiče odeljenja nižeg razreda u kojem se nastava izvodi na mađarskom jeziku i u kojem je bilo prekinuto normalno izvođenje nastave, direktorica je rekla da se svi u školi trude kako bi se i u tom odeljenju obezbedili potrebni uslovi za nesmetan rad. Prema njenim rečima, posle posete načelnika pokrajinske prosvetne inspekcije 15. aprila, deca iz odeljenja redovno pohađaju nastavu, a nove preporuke i uputstva od inspekcije nisu dobijena, jer još nije prošao rok od dve nedelje tokom kojeg bi trebao da se pronađe način za prevazilaženje postojećih problema u tom odeljenju (o problemima smo opširno pisali u prethodna dva broja „Bečejskog mozaika“).

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci