Škola „Zdravko Gložanski“: Čeka se odgovor inspekcije

  04 jun 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Procedura rešavanja statusa Izabele Šormaz, nastavnice razredne nastave i Margarite Berček, psihologice u Osnovnoj školi „Zdravko Gložanski“, još je u toku.

Naime, doneta su rešenja disciplinskih postupaka koji su u martu pokrenuti protiv njih dve, pa su uložene žalbe, a konačnu odluku treba da donese školski odbor krajem sledeće nedelje. U međuvremenu učiteljici Izabeli Šormaz ukinuta je mera privremenog udaljenja sa rada i ona se vratila na nastavu. Što se tiče situacije u odeljenju nižeg razreda na mađarskom jeziku, a sa tom problematikom je upoznata i pokrajinska inspekcija, ona je manje-više nepromenjena (reč je o tome da ne može da se održi disciplina u razredu). Suzana Đukić, direktorica škole, rekla je da se svi zaposleni u školi maksimalno trude da se nastava odvija redovno, ali da ne zna kako će se problemi rešiti.
„Roditelji čekaju odgovor od pokrajine, pa će onda videti šta će dalje preduzeti, međutim, od pokrajinske inspekcije još uvek nismo dobili zvaničan odgovor i konkretne mere za rešavanje nastale situacije u tom odeljenju“, rekla je Đukić.
Na pitanje da li su tačne informacije da se deca iz tog odeljenja prebacuju u druge škole i da postoji mogućnost da se razred na mađarskom jeziku ugasi, Đukić je odgovorila da ona ne raspolaže sa takvim informacijama i da je u odeljenju devet učenika, koliko ih je bilo na početku drugog polugodišta.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci