U školi „Zdravko Gložanski“: Izbor novog direktora u toku

  19 novembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na konkurs za izbor direktora u Osnovnoj školi „Zdravko Gložanski“ koji je raspisan 5. oktobra, prijavilo se dvoje kandidata, Suzana Đukić (v.d. direktora) i Tibor Balo, nastavnik u ovoj školi.

Procedura izbora još je u toku. Prošle nedelje je nastavničko veće trebalo da da mišljenje o kandidatima, pa će taj predlog da razmatra Mađarski nacionalni savet, a nakon toga odluku o novom direktoru donosi školski odbor, koju zatim šalje na saglasnost pokrajinskom sekretaru za obrazovanje.
Podsetimo, zbog događaja u odeljenju na mađarskom jeziku u ovoj školi prošle školske godine, tadašnja direktorica Suzana Đukić je rešenjem pokrajinskog sekretara za obrazovanje 30. juna razrešena funkcije direktora, ali je već 7. jula odlukom školskog odbora imenovana za v.d. direktora.
U međuvremenu Suzana Đukić je protiv odluke pokrajinskog sekretara za obrazovanje o razrešenju sa mesta direktora pokrenula upravni postupak, međutim, kako je rekla, još nije dobila poziv od suda, ali se nada da će situacija biti uskoro razrešena.
Inače, u školski odbor su imenovani novi članovi, jedino je Dušan Zahar, kao predstavnik nastavnika, ostao iz starog sastava, a novi predsednik školskog odbora je Srđan Gligorić.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci