Opštinski odbor Demokratske stranke: Parastos Zoranu Đinđiću

  25 mart 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Parastos ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću održan je 12. marta u hramu Svetog velikomučenika Georgija u Bečeju, u prisustvu članova Opštinskog odbora Demokratske stranke.

Povodom godišnjice ubistva prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića, opelo i pomen očitano je i u mnogim gradovima Srbije, a na njegov grob u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, vence i cveće položili su članovi porodice, državni zvaničnici, članovi Demokratske stranke i nekoliko hiljada građana iz cele zemlje.
U njegovu čast šesti put je organizovano takmičenje u besedništvu, a priređene su i televizijske i radio emisije posvećene godišnjici ubistva premijera Đinđića, ali i njegovoj političkoj pozadini, koja i pored podignutih optužnica, hapšenja i presuda osumnjičenim koji se terete za učešće u ubistvu, još uvek nije rasvetljena.
Zoran Đinđić izabran je za premijera krajem 2000. godine, kada je pokrenuo proces demokratizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih promena. U obraćanju poslanicima u Skupštini Srbije 25. januara 2001. godine naveo je: „Srbija je uzela svoju sudbinu u svoje ruke, a današnji dan u simboličnom smislu razumemo kao 6. oktobar, kao početak sprovođenja nacionalnog konsenzusa za korenite promene“.
Međutim, osam godina na-kon ubistva Đinđića, mnogi građani Srbije smatraju da se njegovim odlaskom sve promenilo - nagore.

M.T.

Naslovi

Popularni Članci