„Dani Radičevića – Memorijal Milan Vujnović“: Tri dana proslave

  04 oktobar 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tradicionalnom manifestacijom „Dani Radičevića – Memorijal Milan Vujnović“ stanovnici tog naseljenog mesta su i ove godine obeležili dane sela.

Proslava je trajala tri dana tokom kojih je priređen niz kulturno-zabavnih i sportskih aktivnosti. Prvog dana manifestacije u prisustvu članova porodice Milana Vujnovića i meštana Radičevića održan je parastos ispred crkve Presvete Bogorodice, a nešto kasnije je program nastavljen u biblioteci gde je priređen književni susret sa dečjim pesnikom, dramskim piscem i animatorom Todetom Nikoletićem, animatorom i etno-muzičarem Milanom Stankovićem i književnim stvaraocem za decu Rašom Popovim, odnosno čuvenim Rašom Pronalazačem. Gosti su pripremili zanimljiv, neuobičajen i zabavan program.
Potom je usledilo svečano otvaranje manifestacije kojem su prisustvovali i predstavnici opštine, a prisutne je pozdravio predsednik Saveta Mesne zajednice Radičević, Igor Brać. Na svečanosti su nastupila deca iz vrtića „Labud Pejović“, dok su se članovi Dramskog studija „Feniks“ nakon osam godina pauze predstavili pozorišnim predstavama. Narednog dana program je nastavljen proslavom seoske slave Male Gospojine, a u večernjim satima nastupili su članovi kulturno-umetničkih društava „Branko Radičević“ iz Radičevića, „Novak Radonjić“ iz Mola i „Mladen Stojanović“ iz Bačkog Jarka.
Ljubitelji životinja bili su u prilici da poslednjeg dana manifestacije prisustvuju programu dresure pasa, dok su se ljubitelji kulinarstva uz druženje i pesmu takmičili u pripremanju riblje čorbe. Proglašenjem pobednika, Predraga Stojkova iz Bečeja, završena je manifestacija „Dani Radičevića – Memorijal Milan Vujnović“ koju je organizovala Mesna zajednica u saradnji sa kulturnim i sportskim organizacijama iz Radičevića, uz podršku donatora i lokalne samouprave.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci