OŠ „Zdravko Gložanski“: Sport u škole

  04 oktobar 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prošle nedelje započet je drugi ciklus programa „Sport u škole“ namenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Saveza za školski sport.

Besplatni časovi „sporta“ – razvoj motorike, agilnosti, koordinacije, izdržljivosti, vežbe za eventualne deformitete – održavaju se u fiskulturnoj sali u Osnovnoj školi „Zdravko Gložanski“ ponedeljkom i četvrtkom od 19 i 19.45 časova u trajanju od po 45 minuta. Sa decom radi profesor fizičkog vaspitanja Marinko Momčičević.
„Ministarstvo je ovaj projekat pokrenulo u martu u celoj Srbiji i do sada je uključeno preko 50 škola i obuhvaćeno preko 5.000 dece. U junu mesecu održan je i seminar na kom je prisustvovalo više od 90 profesora fizičkog vaspitanja. Program je ponovo pokrenut u septembru na višem nivou. Bili smo zadovoljni odzivom dece u prvom ciklusu, najviše ih je bilo iz četvrtih razreda i deca su bila zadovoljna, što potvrđuju emocije koje su deca čak i kroz suze pokazala na kraju prvog dela. Od Ministarstva smo dobili i mnoštvo zanimljivih rekvizita – padobran, ogromnu loptu koja prekriva gotovo pola sale, golove i palice za hokej – i mislim da će deci biti veoma interesantno, jer je to nešto novo na našem terenu“, rekao je Momčičević i apelovao na roditelje da dovedu svoju decu jer su ovakve vrste aktivnosti važne za očuvanje zdravlja i za sticanje zdravih navika od najmlađeg uzrasta.
Na prvom času pojavilo se više od 30 mališana, koji će na stručno vođenim treninzima shvatiti šta je fer igra i timski rad, a naučiće i brojne sportske igre.

LJ.M.

Naslovi

Popularni Članci