Počinje Dečja nedelja: Besplatni zagrljaji

  04 oktobar 2013
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Programi za Dečju nedelju, čiji je moto „Slušajte mama i tata, želim sestru ili brata“ počinju 7. i traju do 11. oktobra. Planirano je mnogo toga za najmlađe građane Bečeja.

Dečja nedelja 7. oktobra počinje oslikavanjem trga i humanitarnom akcijom „Deca deci“ u okviru koje će se u školama sakupljati stvari za socijalno ugroženu decu. Najavljeno je da će u utorak predstavnici vlasti da se druže sa decom, a naziv programa je „Gradonačelnik na pravom mestu“, sledi zatim druženje dece iz velikih porodica, a za sredu je planirano održavanje Skupštine dece, ali i besplatne predstave u pozorištu. U četvrtak treba da bude održana akcija, kada će drvo generacije da posade učenici prvih razreda, a na programu je i audicija dece za ekološku modnu reviju, zatim će organizacija EKO-Bečej i Komunalac da daruju 1.000 sadnica školama, na redu je i otvaranje izložbe u muzeju itd.
Petak je dan za dešavanje na Pogači. Programi počinju oko 14 časova, a trajaće do kasno u noć. Biće održan turnir u odbojci, organizovane radionice, mala cvetna pijaca, dečji vašar, buvljak za bebe, i mnogo drugih programa, recimo, interkulturalni koncert, akcije Bečejskog udruženja mladih, a deca turistički vodiči će učesnicima i posetiocima dešavanja pokazati centar grada sa svim znamenitostima. U okviru programa „Pokaži šta znaš“ deca će na gradskom trgu imati priliku da izvedu svoju umetničku tačku, mogu da pevaju, glume mini-skečeve, imaju ritmičku numeru, mađioničarske trikove itd.
U petak popodne biće dodeljena i lenta „Građanin po meri dece“ za to zaslužnom građaninu opštine.
Naravno, ni ove godine neće nedostajati besplatni zagrljaji onima koji ih budu želeli.
Opširniji izveštaj o Dečjoj nedelji objavićemo u narednom broju Bečejskog mozaika.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci