Olimpijski karneval pokvarila kiša

  13 maj 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Proslavljeni bečejski kajakaš i član Olimpijskog tima Srbije Marko Novaković, prisustvovao je u četvrtak (12. maja) u podne manifestaciji „Olimpijski karneval” koja je trebala biti održana na gradskom trgu, ali je zbog kiše dešavanje premešteno u sportski centar. Bečej je tako prvi u nizu bio domaćin „Olimpijskog karnevala“, a manifestacija će pored Bečeja biti organizovana u još osam gradova Srbije – u Zrenjaninu, Apatinu, Bačkoj Topoli, Šapcu, Vranju, Ivanjici, Pirotu i Bajinoj Bašti.
Bečejci, a posebno deca, imali su priliku da se zabave i druže sa Markom Novakovićem u pratnji samba plesačica i kapuerista na trgu ali je kiša pokvarila ugođaj.

Pored zabavnog i sportskog dela „Olimpijski karneval” za učenike osnovnih škola ima i takmičarski karakter. Naime, uz zabavni program i druženje sa Novakovićem, održano je i takmičenje za osnovce iz Bečeja (od prvog do četvrtog razreda) i tako deca imaju priliku da se zajedno sa vršnjacima iz ostalih osam gradova, takmiče i pokušaju za svoju školu da osvoje nagradu u vrednosti od 100.000 dinara, koju dodeljuje Vojvođanska banka, zvanična banka Olimpijskog tima Srbije.
„Olimpijski karneval“, kom su pored Novakovića prisustvovali i predstavnici opštine i Vojvođanske banke, organizuju Olimpijski komitet Srbije i Vojvođanska banka, a cilj manifestacije je promocija Olimpijskog tima Srbije i priprema ispraćaja olimpijaca za put na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Karnevalsku atmosferu, koja je simbol Rija, domaćina Olimpijade 2016. godine, u gradove Srbije donose samba plesačice i kapueristi iz Centra brazilske kulture. 

B.M.

Pravila takmičenja

Takmičenje traje u maju i junu. Glavna nagrada za školu koja osvoji najveći broj bodova, na svih 9 manifestacija prema mišljenju žirija, je opremanje škole sportskom opremom u bruto iznosu do 100.000 dinara.
Pravo učešća na takmičenju imaju predstavnici timova – od prvog do četvrtog razreda – iz najviše šest osnovnih škola u mestima gde se održava „Olimpijski karneval“. Tokom karnevala, predstavnici Centra brazilske kulture drže kratku obuku za decu koja organizovano posete manifestaciju u ime svoje škole i pokazuju osnovne korake iz nacionalnih brazilskih plesova. Nakon obuke deca defiluju na centralnom gradskom trgu i pokazuju šta su naučila. Tokom defilea, predstavnici Centra brazilske kulture biraju iz svake grupe učenike koji najbolje izvode plesne korake i prave timove od po 15 đaka iz svake škole, koji potom pred žirijem izvode ples koji su naučili.
Na kraju svakog događaja i na sajtu Vojvođanske banke se proglašava pobednički tim u svakom gradu, koji se plasira za takmičenje između ostalih pobedničkih timova, učesnika iz drugih gradova. Po završetku takmičenja u svih 9 gradova žiri će rangirati najbolje nastupe pobedničkih grupa. Naziv škole koja je osvojila glavnu nagradu biće objavljen najkasnije do 30. oktobra ove godine.
Organizator takmičenja je Vojvođanska banka, uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije, Centra brazilske kulture i studija za animaciju dece „Čigra“ iz Beograda.

 

Naslovi

Popularni Članci