Izmenjen program „Bečej noću“: „Bajaga i instruktori“ umesto „Parnog valjka“

  25 maj 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Umesto „Parnog valjka“ čijem pevaču su lekari zabranili nastupe, na manifestaciji „Bečej noću“ 16. juna će nastupiti „Bajaga i instruktori“, saopšteno je iz lokalne samouprave, a Dejan Cukić, koji je najavljen kao voditelj programa, takođe će nastupiti sa „Spori ritam bendom“.

Ostali učesnici programa 16. juna će ostati isti: pevačica Ruža Magdolna iz Mađarske, poreklom iz Vojvodine, bečejski „Eva Braun“ i „Ničim izazvan“ (dobitnik je MTV nagrade za najbolji regionalni pop-rok bend). Inače, Momčilo Bajagić Bajaga i njegov bend su  upravo objavili  novi album „U sali lom“.

Druga po redu manifestacija „Bečej noću“ ove godine, umesto jednog, trajaće dva dana, 15. i 16. juna, a centralni događaj će biti koncerti 16. juna na gradskom trgu. Dan ranije, 15. juna, u Gradskom pozorištu će takođe biti održani koncerti, malo tvrđeg zvuka, nastupiće „Ateist rep“, „Fiskalni račun“ i „Bad Habit“, a pre koncerata će u pozorištu biti održana i Revija kratkometražnog filma, plan je da se prikaže desetak filmova, a od 14. do 17. juna Gradsko pozorište će organizovati i okupljanje mladih likovnih umetnika na međunarodnoj likovnoj koloniji u Galeriji „Krug“, čija će koordinatorka biti Tijana Grujić, a očekuje se 25 akademskih slikara iz Srbije i regiona.

Predsednik opštine Dragan Tošić je ranije izjavio da će manifestacija biti finansirana iz donacija – do pre dve nedelje prikupljeno je ukupno oko 7 miliona dinara, od toga 1,6 miliona od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Prošle godine jednodnevni „Bečej noću“ koštao je oko 5,2 miliona dinara, kada su na gradskom trgu građane zabavljale grupe „Maljčiki“, „Anna and the Barbies“, „Van Gogh“ i „Plavi orkestar“, a voditelji programa su bili glumci „Državnog posla“.                  

B.M.

(Foto: www.facebook.com/becejusrcuvojvodine)

Naslovi

Popularni Članci