JP Komunalac: Skuplje parkiranje i proširena zona naplate

  06 april 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Parkiranje u Bečeju od 1. aprila je skuplje za 10 dinara: za sat vremena korišćenja parking mesta umesto sadašnjih 20 biće potrebno 30 dinara, a cena dnevne karte poskupljuje za 20 dinara, sa 100 na 120.

Rešenje o povećanju cene parkiranja, ali i o proširenju zone naplaćivanja parking mesta donelo je Opštinsko veće na predlog Javnog preduzeća Komunalac, koje gazduje parking mestima.

Zona parkiranja biće proširena na još četiri lokacije u Bečeju: ispred i prekoputa Gradskog muzeja (Glavna ulica ispred brojeva 25 i 28), kod pošte (Danila Kiša 1 i 3), ali i u ulici Svetozara Markovića (od ulice Šandora Petefija do Novosadske) pijačnim danima, subotom i utorkom, u desnoj traci puta.

Naplaćivanje parking mesta na pomenutim lokacijama biće započeto za oko dva meseca, kada će biti postavljena vertikalna i horizontalna signalizacija.

Parkiranje će se naplaćivati i u Dositejevoj nakon završetka rekonstrukcije ulice u kojoj se planira izgradnja četrdesetak parking mesta.

Plaćanje i za stanovnike ulica u parking zonama

Opštinsko veće lokalne samouprave je rešenjem o određivanju javnih parkirališta i naknada za parkiranje na teritoriji Bečeja, koje je donelo 2. marta naložilo da, između ostalog, JP Komunalac javna parkirališta uredi, opremi, održava i obeleži saobraćajnom signalizacijom i na postojećim saobraćajnim znacima postavi dopunsku tablu sa oznakom zone i obaveštenje o načinu naplate i vremenskom ograničenju korišćenja parkirališta.

U rešenju se navodi da fizička lica koja imaju prebivalište u ulicama koje se nalaze u okviru zona u kojima se naplaćuje naknada za parkiranje i koriste slobodno parking mesto bez prava rezervacije, plaćaju naknadu od 150 dinara za jedan mesec, to jest 1.500 dinara za godinu dana, a pravna lica i preduzetnici koji imaju sedište u ulicama koje se nalaze u okviru zona u kojima se parkiranje naplaćuje za korišćenje slobodnog parking mesta na mesečnom nivou plaćaju 800, a na godišnjem 8.000 dinara.

Iz Komunalca je saopšteno da je proširenje zone parkiranja potrebno zbog povećanja prihoda od te delatnosti, a novac bi trebalo da bude korišćen za uređivanje prostora za parkiranje, obeležavanje parking mesta i njihovo tekuće održavanje.

Prilikom povećanja cene parkiranja, navodi se u obaveštenju Komunalca, vodilo se računa o cenama u drugim opštinama veličine Bečeja, u kojima se one kreću od 30 do 50 dinara. Navodi se da cena parkiranja nije menjana osam godina.                        

R.M.Naslovi

Popularni Članci