Uprava za kapitalna ulaganja: Novac za krov sportskog centra

  09 februar 2018
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za sufinansiranje razvoja sporta opštini Bečej je odobreno 29,8 miliona dinara za sanaciju ravnog krova sportskog centra „Đorđe Predin Badža“.

Ugovore za ostvarenje 36 projekata na teritoriji 29 gradova i opština u Vojvodini u vrednosti od ukupno 1,9 milijardi dinara 31. januara je predstavnicima opština i gradova uručio predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović. Opština Bečej će za rekonstrukciju krova sportskog centra obezbediti 9 miliona dinara, a taj novac bi trebalo da bude predviđen u predstojećem rebalansu opštinskog budžeta.
Inače, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine raspisala je nekoliko konkursa 4. januara, rok za predaju projekata bio je 23. januar, a odluke o dodeli novca donete su 26. januara. Tada su odobreni  programi u oblastima saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, vodosnadbevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, razvoja sporta i energetske efikasnosti.
Na konkursu za sufinansiranje razvoja sporta osim opštine Bečej, „prošao“ je i Zrenjanin, koji je za rekonstrukciju atletske staze dobio 120 miliona, a treći dobitnik na konkursu je Stara Pazova sa 90 miliona dinara za prvu etapu izgradnje sportske hale u Starim Banovcima. Na konkursu za sufinansiranje razvoja sporta dodeljeno je ukupno 240 miliona dinara.
S obzirom na to da na sajtu Uprave za kapitalna ulaganja nije objavljena lista onih podnosilaca projekata koji su odbijeni, ne zna se koliko je gradova i opština konkurisalo na 6 konkursa.
Mirović je istakao da je u 2018. godini indeks kapitalne potrošnje povećan sa 24 na 37-38 procenata i najavio novi konkurs Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u julu ove godine.                       

B.M.

Naslovi

Popularni Članci