Bečejski mozaik

U Srbiji su poslednjih dana sve učestale informacije da su pojedini građani zaraženi i nakon što su primili prvu dozu vakcine protiv koronavirusa. takvih informacija ima i u Bečeju.

U parku kod Dečjeg dispanzera nedavno su orezivana i isečena stabla u režiji Javnog preduzeća Komunalac.

Vazduh u Bečeju danas je nezdrav je za osetljive grupe stanovništava, a nivo otrovnih čestica je 120 prema podacima sajta ErVižual (AirVisual).

Na sednici Skupštine opštine 11. februara razrešeni su predsednik i članovi Upravnog odbora Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“ Dejan Stanojev (predsednik), Miloš Andrić i Željko Kovačev.

Agencija za sprečavanje korupcije ukazala je javnim funkcionerima da je, u skladu sa Zakonom o sprečavanju korupcije, koji je u primeni od 1. septembra 2020. godine, rok za vanredno prijavljivanje imovine i prihoda 15. maj sa stanjem na dan 31. decembra prethodne godine, ukoliko je došlo do bitnih promena u odnosu na podatke iz prethodno podnetog izveštaja.

Lokalna samouprava će u školskoj 2020/2021. godini sa po 8.000 dinara mesečno – oktobar/jul umesto planiranih 60, stipendirati 88 studenata sa teritorije opštine. Konačna rang-lista studenata koji će da dobiju stipendiju, objavljena je na sajtu opštine Bečej http://www.becej.rs/wp-content/uploads/2021/02/konacna-rang-lista-studenata-srpski.pdf.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da situacija u školama, kada je reč o broju zaraženih koronavirusom, nije alarmantna i da broj obolelih učenika ne prelazi 0,5 odsto od ukupnog broja.

Prema zvaničnim informacijama, juče, 24. februara, u osnovnim i srednjim školama, u ŠOSO „Bratstvo“, u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ i u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ ukupan broj dece kod kojih je potvrđena zaraza kovidom-19 je dva, u izolaciji je 39 dece, kod 24 zaposlenih je potvrđena zaraza i još 10 ih je u izolaciji.

U kovid ambulanti Doma zdravlja 23. i 24. februara antigenskim testom testirano je ukupno 80 građana, a 27 rezultata je bilo pozitivno na kovid-19, to jest 33,75 odsto testiranih.

Grupa na društvenoj mreži Humani ljudi Bečeja više od godinu dana pomaže socijalno ugroženim porodicama i pojedincima u Bečeju i ima više od 2.000 članova.

Naslovi

No result...

Popularni Članci