Odštampajte ovu stranicu

KBS jedinstvo: Stasala je talentovana generacija

  19 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

NOVI BEČEJ: Takmičari Kluba borilačkih sportova Jedinstvo iz Novog Bečeja još jednom su potvrdili da sa pravom nose epitet najuspešnijeg kluba u Vojvodini. Na poslednja dva takmičenja u Sarajevu i Beogradu Novobečejci su osvojili  sedam medalja.

Na internacionalnom turniru u savateu „Ilidža open 2010“ koji je održan u Sarajevu, Goran Olćan je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji kadeta do 47 kg u disciplini lajt kontakt, a Marijana Rakić dva bronzana odličja (u lajt kontaktu i semi kontaktu) u konkurenciji pionirki do 42 kg.
Takmičari KBS Jedinstva su još uspešniji bili na Prvenstvu Srbije za kadete u aso savateu koje je proteklog vikenda održano u Pionirskom gradu u Beogradu. Zlatne medalje i titule prvaka države osvojili su Goran Olćan u konkurenciji kadeta do 48 kg, Moma Reznić (do 60 kg) i Marijana Rakić u konkurenciji takmičarki do 45 kg.  Bronzu na ovom prvenstvu u konkurenciji takmičara do 42 kg, osvojio je Srđan Popov.
Radenko Tadić, predsednik kluba i trener, izuzetno je zadovoljan kako je počela ovogodišnja sezona:
- Mada smo jedan od najmlađih klubova u porodici Sportskog društva Jedinstvo, možemo se pohvaliti da smo među najuspešnijima, pošto smo dva puta uzastopno proglašeni za najbolji klub u Vojvodini. Prošle godine su naši takmičari u konkurenciji 25 klubova na prvenstvima Vojvodine osvojili 34 medalje, od toga 18 zlatnih, 10 srebrnih i šest bronzanih, a sa uspesima smo nastavili i ove godine.  Stasala je jedna izuzetno talentovana generacija u kojoj ima nekoliko takmičara koji su u najužem izboru za sastav državne reprezentacije. Ma koliko bio zadovoljan rezultatima, ne mogu biti i tretmanom u Sportskom savezu opštine, gde je naš klub svrstan u poslednju kategoriju, što nikako ne odgovara  rezultatima koje ostvarujemo.                        

Turnir u Baču

NOVI BEČEJ: Proteklog vikenda je u fiskulturnoj sali OŠ „Vuk Karadžić“ u Baču, u organizaciji Karate kluba Partizan, održan turnir na kojem su takmičari Jedinstva iz Novog Bečeja osvojili četiri medalje, tri zlatne i jednu bronzanu. Zlatne medalje u katama osvojili su Nikolina Abazaj, u konkurenciji mlađih pionirki, Ana Rigo (starije pionirke) i Jovan Sudarski (nade), dok je Marina Abazaj u konkurenciji poletarki osvojila bronzanu medalju.

S.D.