Odštampajte ovu stranicu

Opština nagradila najbolje radove: Obadović kuma „Tiskih dana“

  19 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ksenija Obadović, učenica petog razreda Osnovne škole „Zdravko Gložanski“, pobednica je konkursa za idejno rešenje logoa „Tiskih dana“ koje će USR Šaran organizovati u sklopu proslave Dana opštine Bečej.

Drugo mesto pripalo je Karini Keringer (OŠ „Petefi Šandor“, šesti razred), a treće Urošu Dumanoviću (OŠ „Sever Đurkić“, sedmi razred). Prvoplasirana je od lokalne samouprave nagrađena sa 5.000, druga sa 3.000, a treći rad na konkursu sa 2.000 dinara.
Na konkursu koji je organizovao USR Šaran učestvovali su đaci svih osnovnih škola u opštini koji su uradili preko 200 radova. Komisija koja je bila sastavljena od nastavnika i predstavnika udruženja ribolovaca imala je težak posao da se odluči za najbolje, pa je potekla ideja da se upriliči izložba svih radova. Ona će najverovatnije biti organizovana u vreme promocije „Tiskih dana“ u Bečeju i tokom same manifestacije.
Inače, „Tiske dane“ će po prvi put organizovati  USR „Šaran“ uz podršku opštine Bečej, a 31. jula će se desiti niz  dešavanja, takmičenje u pecanju na plovak, bućka, šaranski ribolov, a glavni događaj biće kuvanje riblje čorbe. Organizacija manifestacije je počela još u decembru, a u USR Šaran očekuju da će kuvanje riblje čorbe privući veliki broj ljudi, jer je prva nagrada 100.000 dinara. Pored takmičenja biće upriličen i veliki broj pratećih manifestacija (rekreativna takmičenja, kulturno-umetnički program), a sve će se odigrati na „nesuđenoj“ plaži i Tisi (osim šaranskog ribolova koji će biti održan na PIK-ovom ribnjaku).
Članovi USR Šaran potpomognuti tamburaškom bandom „Bački bećari“ već su krenuli u promovisanje „Tiskih dana“. Prva promocija je održana u Turiji za vreme „Kobasicijade“,  planirano je još pet-
-šest takvih dešavanja u opštinama iz okruženja (Temerin, Ada, Bačka Topola…), a završna promocija biće u Bečeju krajem juna ili početkom jula.                            

S.M.