Godišnja Skupština KKK Bečej: Ni teže, ni uspešnije godine

  19 mart 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Godišnja skupština Kajak kanu kluba Bečej održana je prošlog petka u sali prve mesne zajednice. Na Skupštini su jednoglasno usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj o sportskim uspesima u 2009. godini, kao i plan rada za tekuću godinu.
KKK Bečej je u prošloj godini poslovao pozitivno, prihodi su bili 595.908, a rashodi 588.520 dinara („plus“ od 7.388 dinara), a na sportskom planu imao je jednu od najuspešnijih sezona u istoriji.

Tokom prošle godine kajakaši Bečeja učestvovali su na 20 takmičenja i kući su se vratili sa 185 medalja (65-65-55) od kojih su svakako najsjajnije zlatna i srebrna koje su osvojene na Prvenstvu Balkana za juniore u Apatinu (Marko Džigurski i Jovana Kikić), kao i zlata sa seniorskog Prvenstva Srbije u Beogradu (K-2, K-4). Kajakaši Bečeja bili su uspešni i na Mediteranskim igrama u Peskari (Dejan Terzić i Marko Novaković) gde su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili peto mesto u dvojcu u vremenu koje bi na Prvenstvu sveta u Poljskoj za mlađe seniore garantovalo medalju (nisu otišli u Poznanj zbog nedostatka finansijskih sredstava).
U 2009. godini KKK Bečej je imao šest reprezentativaca – seniore Šotija, Novakovića i Terzića, juniore Kikić i Marka Novakovića i kadeta Nikolu Džigurskog.
U prošloj godini KKK Bečej je dobio dve vredne donacije koje su osavremenile vozni park i „flotilu“ (Dragan Knežev je poklonio prikolicu za prevoz čamaca, a Stevan Ivanov je donirao četverac).
KKK Bečej je postao i prvi klub u opštini koji ima Ustav. Naime na sednici Skupštine je usvojen klupski Ustav koji ima samo četiri člana koji glase: 1. U klub unesimo pozitivnu energiju i boravak u njemu učinimo prijatnim za sve, 2. Učinimo sve da naši takmičari izrastu u prave ljude, 3. Uvažavajmo postignute rezultate svojih takmičara i učinimo sve da oni budu poštovani i Ivanov član – Donošenje svih važnih odluka ostavimo za jutro, neka problem prenoći (u čast nedavno preminulog Ivana Džigurskog, predsednika kluba).

S. Malešev

Naslovi

Popularni Članci