(Re)Vizija

  27 jun 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)Na prethodnoj sednici Skupštine opštine Bečej sa dnevnog reda je povučena tačka o usvajanju završnog računa budžeta za 2013. godinu zbog načinjenog propusta, jer predlog izveštaja o trošenju budžetskog novca koji je „prošao“ sednicu Opštinskog veća, nije sadržao takozvanu propisanu eksternu reviziju.

Najavljen je „presek stanja” analiza, pronalaženje i kažnjavanje kriv(a)ca - uobičajene pojave u poslednje dve godine, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou. Do sada je dežurni krivac bila prethodna vlast (i u lokalu i u državi) a odnedavno se za neke stvari, pa i za elementarne nepogode (odnosno posledice od poplava) okrivljuje narod. Za sada samo u državi, mada nije precizirano da li su krivi svi „pripadnici“ naroda, ili samo onaj deo koji nije glasao za pobedničku koaliciju, ili oni građani koji nisu izašli na izbore, a to je gotovo polovina Srbije. Treba sačekati pa videti da li će se vertikalom nova praksa preneti na lokal.

Međutim, ostaće zabeleženo da je uprkos priči o viziji s početka mandata u kojoj će Bečej biti „vojvođanska Jagodina”, posle niza autogolova, aktuelna vlast se još jednom upisala u listu strelaca.

V.F.

Više iz ove kategorije Slavlje »

Naslovi

Popularni Članci