Pogled iskosa: Kiša

  01 april 2016
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vlada Srbije je, na predlog Republičkog štaba za vanredne situacije, proglasila vanrednu situaciju na teritoriji Republike Srbije. Odluka je doneta 10. marta kao preventivna mera kojom će se olakšati i ubrzati delovanje svih organa Republike Srbije u zaštiti života i bezbednosti građana i stvari, kao i otklanjanju posledica poplava. Vanredna situacija je ukinuta 15. marta i, dok je trajala, nije bilo predizborne kampanje. Bar zvanično ne.

Posle toga je krenuo rijaliti.
Socijalisti su svoj serijal započeli u Novom Sadu pod parolom „Vojvodina je srce i duša Srbije“. Sa bine su poručivali da će se zalagati da Srbija bude država socijalne pravde. Iskrenost ove poruke trebalo bi da potvrdi prisustvo Dušana Bajatovića koji ima najveću budžetsku platu i, prema nekim računicama, ona iznosi oko 2,5 miliona dinara. Nekoliko dana kasnije on je dao intervju u kojem je rekao da bi isključio gas školama i bolnicama ako su dužni. Pravično.
PUPS je krenuo sa juga. U Dubočici je Krkobabić poručio da je „jedna baka sa juga Srbije rekla da joj ne trebaju stotine hiljada evra koje je nasledila, već joj treba njena penzija od 9.000 dinara koju čeka svakog meseca da joj donese poštar“. Što južnije, dinar više vredi.
Demokrate su imale neprijatnost na jednoj beogradskoj pijaci gde je došlo do sukoba sa četvoricom simpatizera desničarskih stranaka koji pored toga imaju krivični dosije. Nastala je zbrka o tome ko je započeo sukob, a tada je DJV, čuven po državnom udaranju na ružičastoj televiziji, želeo da objasni ko je prvi udario.
Tako je počelo.
Šta kaže prognoza, kad će kiša?

V.F.

Naslovi

Popularni Članci