Slavlje

  25 jul 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)Nakon početne inicijative i inspiracije opštinara, kada je nekoliko godina zaredom 1. avgust, dan opštine – dan opštine je ustanovljen 2009. godine – proslavljen različitim programima, od koncerata do bazara na obali Tise, poslednje dve godine lokalna vlast nije organizovala programe za građane Bečeja za praznik grada.

Prošle godine vladajuća garnitura je dan opštine obeležila koktelom u jednom bečejskom restoranu, kom su, osim predstavnika vlasti, prisustvovali i predstavnici bratskih gradova, predstavnici države i partijski funkcioneri. U uskom krugu zvanica potrošeno je za jedan dan oko 3.000 evra. Interesantno je da je tom prilikom među zvanicama viđen i Luka Karadžić, brat Radovana Karadžića.

Prema nezvaničnim informacijama, lokalna vlast ni ove godine neće prirediti program za dan grada za građane opštine, već će samo na svečanoj sednici lokalnog parlamenta 1. avgusta podeliti opštinske nagrade, a potom će izabrani – predstavnici vlasti, lokalnih javnih preduzeća i ustanova, bratskih gradova i partijski funkcioneri – obeležiti dan grada koktelom u jednom restoranu u centru Bečeja. Za sada se ne zna koliko će građane opštine da košta to što vlast u njihovo ime i umesto njih proslavlja dan grada, tzv. Dan ravnopravnosti.

R.M.

Više iz ove kategorije « (Re)Vizija Dan grada »

Naslovi

Popularni Članci