Odbojka: Čelo i začelje

  10 april 2015
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečejski odbojkaški klubovi, ženski i muški, sa različitim uspehom završili su takmičarsku sezonu 2014/15. Dok su devojčice od početka do kraja prvenstva bile u bodovnoj oskudici u odnosu na svoje rivalke, pa samim tim i na završetku takmičenja ostale prikovane za dno tabele, momci su u samom finišu svog prvenstva zaposeli vrh tabele i osvojili titulu.

Još početkom prolećnog dela sezone trener ženskog odbojkaškog kluba Aleksandar Ikić znao je u čemu je problem: „U jesenjem delu došlo je do smene generacije, budući da su nas napustile, ali samo pod znacima navoda, starije igračice, koje su otišle na fakultet, oslonili smo se na mlađe kategorije, pa smo u takvom sastavu dosta utakmica izgubili zbog neiskustva. One su mlade devojke, još devojčice, sedmi, osmi razred osnovne škole, prvi srednje... One imaju kvalitet i sad samo to treba da primene u starijem uzrastu. Malo su stegnute zbog tog novog takmičenja u kome igraju, mada imaju više utakmica u mlađim kategorijama. Glupo smo izgubili par utakmica, ali to su te dečje bolesti ... Pokušavamo da one kroz te utakmice steknu iskustvo, imaju neosporan talenat, ali činimo veliki broj početničkih grešaka. Igrali smo egal sa svima, nijedna ekipa iz lige nas nije, što kažu, ’razbila’, a često smo i nesrećno gubili, ali sve je to normalno u tom njihovom stasavanju i odrastanju“.
I dok je politika ženskog kluba bila da se osloni isključivo na bečejske devojčice, gotovo na školu odbojke, muški klub je imao drugačiji pristup i mnogo veće takmičarske ambicije.
Nikoli Džigurskom, treneru muškog odbojkaškog kluba bili su u glavi problemi druge vrste: „Uistinu, u ligi iznad nas su mnogostruko veći troškovi za klubove učesnike, tako da u ovom trenutku, realno, to prvo mesto nije ambicija za odlazak u ligu više, nego je to samo takmičarski cilj – osvajanje prvog mesta. Prvo mesto, uz što veće angažovanje mladih igrača. U sve to uključujemo i mlađe igrače. Ove godine prvi put učestvujemo, kao klub, u kadetskom prvenstvu Vojvodine. I to kao mlađi kadeti – 98. i 99. godište, pošto generaciju 97. nemamo, tako da smo i mlađi od ostalih. Što se manje sportskih stvari tiče, do ove jeseni smo bili prilično usamljeni. Klub smo pretežno finansirali moja porodica i moj prijatelj Igor, koji vodi mlađe selekcije, međutim, od jesenas su nam se pridružili i roditelji naših mladića, tako da verujem da će klub ići u dobrom smeru“.
I klub je krenuo u dobrom smeru – osvojena je titula. A u kom rangu takmičenja će biti igrana bečejska muška odbojka saznaćemo do početka naredne sezone.

ZoLJ

Naslovi

Popularni Članci