Pokrajinski sekretarijat za energetiku: Za semafor u Glavnoj ulici 2,4 miliona

  10 april 2019
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj je krajem novembra prošle godine za izgradnju semafora dodelio je opštini Bečej 2,4 miliona dinara za projekat opremanja svetlosnim signalima raskrsnice ulica Glavne i Republikanske.

Inače, ukupna vrednost posla je 3,06 miliona dinara, a sopstveno učešće opštine bi trebalo da bude 613.680 dinara.
Do početka marta semafori nisu postavljeni na toj raskrsnici.

U vezi sa odobrenim novcem za semafor na raskrsnicama Glavne i Republikanske ulice, predsednik opštine Dragan Tošić je rekao da će taj posao biti urađen tokom proleća, ali nije precizirao kada.
Postavljanje novog semafora najavljeno je i na raskrsnici Zoltana Čuke i Glavne, a rekonstrukcija Zoltana Čuke najavljena je za kraj maja meseca.

„Tu ćemo postaviti novi semafor, zato što je postojeći problematičan i često je u kvaru. Mnogo novca trošimo na popravku tog semafora, a s druge strane dešava se da u nekom momentu ne radi kako treba i može doći do problema na toj raskrsnici. Rešili smo da tu postavimo novi, savremeni semafor, kao i na raskrsnici Republikanske i Glavne, jer smo u komunikaciji sa policijom i opštinskim Savetom za bezbednost saobraćaja ustanovili da je ta raskrsnica jedna od najnebezbednijih trenutno u opštini.

Druga najnebezbednija raskrsnica u Bečeju je kod pravoslavnog groblja, na putu iz Srbobrana ka Bečeju, međutim, ta raskrsnica pripada Putevima Srbije i to moramo sa njima raditi. Tu postoji problem sa Železnicom, jer oni tamo imaju svoje zemljište. U vezi s tim je komplikovanija procedura, što se tiče papirologije. Tu je još jedna „stara priča“, a to je u Bačkom Gradištu, raskrsnica ka Čurugu – gde je planirana izgradnja kružnog toka saobraćaja. To su te tri raskrsnice koje moramo da obezbedimo na način na koji budemo mogli u narednom periodu“, rekao je Tošić.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci