A Nagyberuházási Alapnak köszönhetően - Új épületszárnnyal bővült a Lurkóház

  11 decembar 2009
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Három évvel ezelőtt nyitották meg Dreán a Lurkóházat a Poverello Alapítvány támogatásával. Idén szeptembertől tizenkilenc általános iskolás diák jár a Lurkóházba, akik ebédet kapnak az iskola után, s elkészítik házi feladataikat.

Kezdetben egy kis házban indult be a munka, idén azonban, a Tartományi Nagyberuházási Alap támogatásának köszönhetően, új épületszárnnyal bővült az épület - tanulószobát, ebédlőt, konyhát és melléképületeket alakítottak ki, és bevezették a központi fűtést az épületbe.
A mintegy 200 négyzetméteres új épületszárnyat a múlt hét végén msgr. dr. Pénzes János szabadkai megyéspüspök szentelte meg. Az alkalmi ünnepségen Harmath Károly ferences rendi szerzetes, a Lurkóházat működtető Poverello Alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy immár sokkal kényelmesebb és egészségesebb körülmények között foglalkozhatnak a nevelők pártfogoltjaikkal, hiszen a Tartományi Nagyberuházási Alap támogatásának köszönhetően mintegy 6000 eurót fektettek be az új épületszárnyba. Pásztor István, a VMSZ elnöke kijelentette, az Alap támogatásának célja, hogy a magyarság megmaradjon és fejlődjön. A Lurkóháznak adott támogatás esélyt jelent ezeknek a gyerekeknek, hogy nagyobb odafigyeléssel, több munkával kiemelkedjenek a mindennapi nyomorból.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci