Potpisivanje ugovora u Petrovom Selu: Vodokanal preuzima vodosnabdevanje

  22 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Opštinski parlament u novembru je usvojio odluku o snabdevanju vodom prema kojoj JP Vodokanal preuzima vodosnabdevanje u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu.
Vodokanal je trebao da preuzme posao od 1. januara, a prvi korak je potpisivanje ugovora sa potrošačima. Podela ugovora u Bačkom Petrovom Selu je počela ove sedmice.

„Potpisali smo ugovor o preuzimanju upravljanja snabdevanja vodom sa Mesnom zajednicom ’8. oktobar’ 30. decembra i počeli smo da delimo ugovore potrošačima koji su štampani na oba jezika, u kojima će biti navedeno koliko članova ima domaćinstvo i eventualni dug za utrošenu vodu do 31. decembra 2009. godine. Građani ovog naseljenog mesta imaju rok do 90 dana da u više rata izmire dug prema Mesnoj zajednici. I pre zvaničnog potpisivanja ugovora sa Mesnom zajednicom, počeli smo da održavamo vodovod u selu. Vodovod u Bačkom Petrovom Selu, nažalost, je u veoma lošem stanju, gubici vode su veliki, cevovodi su neodgovarajućih prečnika, pumpe u svih devet bunara su stare i imamo problem kako sve to da saniramo. Međutim, ne odustajemo, tako da smo do sada već više puta našim sredstvima sanirali kvarove u bunarima, na mreži i stambenim zgradama u centru. Iako još nemamo nikakvu akumulaciju sredstava iz ovog mesta, nećemo dozvoliti da građani trpe“, rekla je Svetlana Karabaš, tehnička direktorka Vodokanala.
U Bačkom Petrovom Selu u odnosu na broj domaćinstava postoji samo 10 posto vodomera (oko 380), pa će od 1. januara u većini slučajeva biti obavljana paušalna naplata. Izmena u odnosu na raniji način naplate je da će Vodokanal obračunavati utrošak vode po članu domaćinstva od osam kubnih metara vode mesečno umesto dosadašnjih 150 dinara po domaćinstvu. Cena jednog kubika će najverovatnije biti 20 dinara bez PDV-a.
„Na ovaj način ćemo izjednačiti cenu u Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu pošto se radi o podjednakom kvalitetu vode. Inače, cena koju sam navela, nije menjana od decembra 2006. godine. Pored unapređenja usluga, trudićemo se da građanima u ovom naseljenom mestu ponudimo najbolje uslove za nabavku vodomera i tipskih šahtova u skladu sa važećim tehničkim zahtevima.“
Vodokanal još uvek nije potpisao ugovor o preuzimanju upravljanja snabdevanja vodom sa Mesnom zajednicom u Bačkom Gradištu. „Nažalost, to je tačno, a razlog za to je činjenica da dogovoreni posao oko legalizacije strujomera nije završen. Tek kada se taj posao između Elektrovojvodine i Mesne zajednice okonča, Vodokanal će krenuti sa istim aktivnostima kao u Bačkom Petrovom Selu“, rekla je Karabaš.

S.M.

Naslovi

Popularni Članci