Sindikat u „8. oktobru“: Novo-staro rukovodstvo

  22 januar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na sastanku sindikalne organizacije „8. oktobra“ prošlog četvrtka izabrano je novo rukovodstvo. Novi-stari predsednik sindikata bečejske fabrike nameštaja postao je Tomislav Šljivančanin, a članovi sindikalnog odbora su Iboja Major, Đorđe Ćupić, Miroslav Perišić, Eržebet Kesegi, Julka Mišković i Vesna Perišić.

„Sindikalna organizacija će i u novom sastavu nastaviti borbu za ostvarenje ciljeva koje smo usvojili pre nešto više od godinu dana. Prioritet svih nas je da se ’8. oktobar’ sačuva, da doživi novu prodaju, da se pre svega skine hipoteka Univerzal banke koja je prema našem mišljenju nelegalna. Rudolf Albahari, zastupnik kapitala i Đuro Ikač, v.d. direktora ’8. oktobra’, imaju naše puno poverenje, jer trenutno rade u interesu radnika. Zajedno sa rukovodstvom je prikupljeno mnogo dokaza koje smo priložili tužbi, kojim se nedvosmisleno ukazuje na to da novac od hipoteke koju je podigao bivši vlasnik Ivan Mesaroš nije ušao u ’8. oktobar’. To je utvrdio i sudski veštak, pa se nadam da će i sud uvažiti ove argumente“, rekao je Šljivančanin.
Do sada su u Trgovinskom sudu u Beogradu bila zakazana tri ročišta, ali su odložena. Četvrto ročište je zakazano za 16. februar.    

S.M.

Naslovi

Popularni Članci