Košarka - Druga međuregionalna liga sever (m): Premijera Tise protiv Stara

  29 septembar 2017
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Bečejski košarkaši sutra startuju u prvenstvu Druge međuregionalne lige sever (II MRL sever). Na parketu u SC „Đorđe Predin Badža“ ekipa Tise od 21 čas dočekuje ekipu Star iz Novog Sada.

Nakon dešavanja u poslednjem kolu minule sezone, kada je zbog problema sa zavesom u sportskom centru rukovodstvo kluba izazvalo nezadovoljstvo igrača odlukom da se ne igra utakmica protiv ekipe SO Koš, inače poslednjeplasiranog tima, u kojoj  bi eventualnom pobedom i osvojenim bodovima Bečejci zauzeli treće ili četvrto mesto na tabeli, u KK Tisa je došlo do promene. Predsednik kluba Imre Stanko je podneo ostavku. Ona  je konstatovana na godišnjoj skupštini na kojoj je za novog predsednika imenovana Margarita Berček. Nakon toga sa radom je završio i trener Igor Stanko, a umesto njega angažovan  je Miloš Luburić iz Novog Sada koji je prethodno bio u stručnom štabu KK Star.

Situacija u klubu je stabilizovana i košarkaši Tise, sa gotovo istim igračkim kadrom u odnosu na prethodnu sezonu,  su  u avgustu započeli pripreme.

U sastavu nema Aleksandra Vulovića, Ivana Stanka i Marka Raduna, a ekipi je pristupio Stefan Matić iz Rume koji igra na krilnoj poziciji, a na raspolaganju su još kapiten Stefan Ratković,  Petar Perunović, Milan Kozlina, Ognjen Ratković,  Edi Berček Jović, Aleksandar Došić, potom igrači iz juniorskog sastava Aleksandar Damjanović, Dragomir Topalski, Branislav Bril, Miloš Višekrunić, Nikola Vučurović i očekuje se da se naknadno ekipi priključi Jaša Perović.

- Situacija u ekipi je dobra. Naše ambicije su da ove godine pokušamo da ponovimo partije i ostvarimo rezultate iz prethodne sezone i zauzmemo mesto u gornjem delu tabele. Neće biti lako, jer je konkurencija snažna, ali ćemo dati sve od sebe.
Pored toga, nadam se da će mladi igrači koji su iz Bečeja i koji su ponikli u našem klubu iskoristiti priliku i afirmisati se i pokazati svoj potencijal i kvalitet. Šansu za tako nešto imaju već u petak kada nam dolazi rival iz prošle sezone koji je pretendent za vrh tabele - rekao je kapiten Stefan Ratković.

Ekipa KK Star iz Novog Sada je prošle sezone na kraju prvenstva zauzela četvrtu poziciju sa 40 bodova uz 16 pobeda i četiri poraza a Bečejci su bili šesti sa 38 bodova uz 15 pobeda i 9 poraza.
Inače, u međusobnim susretima u Novom Sadu pobedili su košarkaši Stara rezultatom 77:73, a u Bečeju bolja je bila ekipa Tise. Savladali su svog rivala kojeg dočekuju na startu ovogodišnje prvenstvene trke rezultatom 89:80.

Narednog vikenda u okviru 2. kola II MRL sever bečejski košarkaši gostuju u Somboru gde će se sastati sa ekipom SO Koš.

Novina u takmičenju je činjenica da liga ove sezone, za razliku od prošle, ima paran broj timova, jer umesto košarkaša Odžaka, koji su izgubili status u ovom rangu takmičenja kao poslednjeplasirani tim i ekipe Mladost Veternik koja je kao prvak izborila plasman u I MRL sever, u konkurenciji su ekipa Crvenke koja je ispala upravo iz I MRL, košarkaši Vojvodine iz Bašaida koji su došli iz nižeg ranga takmičenja, kao i Spartaka OKK koji je, u stvari, ekipa sastavljena od dva seniora i mlađih igrača poniklih u juniorskom pogonu subotičkog superligaša koji su u finalu letnje lige održanom u julu mesecu u Bačkom Jarku bili bolji od istoimene ekipe (67:66), tako da neće biti slobodnih timova u pojedinačnom kolu tokom prvenstvene trke.               

V.F.

Naslovi

Popularni Članci