Uskoro konkurs za direktora Vodokanala: Ko će biti novi/stari direktor?

  19 septembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Skupština opštine je 10. septembra usvojila zaključak kojim je potvrdila odluku o sprovođenju konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća Vodokanal.


Podsetimo, nakon lokalnih izbora u maju 2012. godine u Vodokanalu je lokalna vlast promenila tri rukovodioca. Prvi direktor je bio Slobodan Mitrović (predlog Liberalno-demokratske partije), koji je nakon donošenje novih propisa u državi (direktori javnih preduzeća moraju da se biraju na konkursima) bio jedini kandidat za direktora, međutim, povukao je svoju kandidaturu. Njega je nasledio Aleksandar Marić (predlog LDP-a) na funkciji v.d. direktora, koji je na taj posao prešao sa mesta pomoćnika predsednika opštine za odnose sa javnošću. Pre nekoliko meseci i Marić je dao ostavku, a aktuelni v.d. direktora je Zoran Grbić (predlog Srpske napredne stranke), koji
je direktorsko mesto sportskog centra zamenio za mesto vršioca dužnosti direktora u Vodokanalu.


Vršioci dužnosti direktora se postavljaju na 6 meseci, a potom treba da se raspiše konkurs za direktora. Prema novinarskim saznanjima, šestomesečni mandat Grbića biće okončan 15. oktobra, a do tada bi trebao da bude okončan i konkurs za direktora. Do zaključenja novina (16. septembar) konkurs nije objavljen na zvaničnom sajtu opštine, a to je obaveza lokalne vlasti.


Uslovi konkursa su, osim opštih, da kandidat ima najmanje tri godine radnog staža i da ima visoko obrazovanje stečeno na studijama drugog stepena (master akademske studije, specijalističke akademske studije, specijalističke strukovne studije, magistar nauka), odnosno na akademskim studijama prvog stepena u trajanju od najmanje četiri godine iz oblasti mašinstva, ekonomije, prava, građevine, tehnologije, poljoprivrede ili prirodno-matematičke oblasti.

R.M.

Naslovi

Popularni Članci