Zimski festival u Bečeju: Umesto klizališta lavirint od slame

  26 decembar 2014
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

Zimski festival u Bečeju na gradskom trgu otvoren je 22. decembra i trajaće do 6. januara. U toku Zimskog festivala će pored svakodnevnog etno bazara i prodaje rukotvorina biti organizovane i akcije za decu, fotografisanje ispred prazničnog banera za čestitke, kreativne i sportske radionice (u Kreativnom centru), turnir u uličnom basketu (28. decembra u 17 časova u sali OŠ „Zdravko Gložanski“), „Pub kviz“ (28. decembra u 21 čas u Gradskom pozorištu), a dolazak Deda Mraza i podela paketića očekuje se 30. decembra u 15.30 časova na platou ispred gradske kuće.

U toku Zimskog festivala priređen je i koncert Nena Belana i grupe Fiumens (24. decembra), a pozorišna predstava „Deda Mraz i kobajagi patuljci“ biće održana danas, 26. decembra, s početkom u 19.30 časova u Gradskom pozorištu. Takođe u Gradskom pozorištu za 29. i 30. decembar planirane su i projekcije 3D filmova za decu.
Ove godine umesto klizališta pripremljen je veliki lavirint od slame gde će Kancelarija za mlade organizovati sportske aktivnosti.
Prema informacijama iz Turističke organizacije, većina aktivnosti ima i humanitarni karakter, a od prikupljenog novca biće kupljeni novogodišnji paketići koji će biti podeljeni deci koja budu učestvovala u aktivnostima tokom Zimskog festivala – uz kupon koji će im tom prilikom biti dodeljen, moći će da preuzmu paketić od Deda Mraza 30. decembra. Deo paketića će, kako je najavljeno, biti podeljen deci iz socijalno ugroženih porodica u saradnji sa Centrom za socijalni rad.
Organizator manifestacije je opština Bečej i Turistička organizacija opštine u saradnji sa Kancelarijom za mlade, Gradskim pozorištem, Komunalcem i Direkcijom za izgradnju.

Lj.M.

Naslovi

Popularni Članci