Brzinska sednica lokalnog parlamenta: Za sat vremena 17 tačaka

  19 septembar 2014
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na poslednjem zasedanju lokalnog parlamenta, 10. septembra, bečejski poslanici su pokazali da lako zarađuju mesečnu odborničku apanažu od 12.000 dinara. Naime, na toj sednici 17 tačaka dnevnog reda – 16 je bilo predviđeno, a jedna tačka je dodata na samoj sednici – usvojeno je bez rasprave, za oko sat vremena. Osim odbornika opozicione Demokratske stranke Slobodana Zlokolice, koji se protivio dodatnom uvrštavanju na dnevni red rešenja o izmenama plana poslovanja Javnog preduzeća Vodokanal, jer materijal odbornicima nije dostavljen u za to predviđenom roku, ostali odbornici su samo glasali.


Uprkos protivljenju Zlokolice, rešenje o izmeni plana poslovanja Vodokanala je usvojeno većinom glasova. Skupština opštine ekspresnom brzinom usvojila je i odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora Vodokanala, o komunalnim delatnostima, o komunalnoj inspekciji i o izmenama i dopunama odluke o lokanim komunalnim taksama. Imenovan je zatim tzv. promenljivi član Komisije za imenovanje direktora javnih preduzeća, ali i članovi školskih odbora u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“, u osnovnim školama „Petefi Šandor“ „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu, „Zdravko Gložanski“, „Svetozar Marković“ u Bačkom Gradištu, u Školi za osnovno muzičko vaspitanje i obrazovanje „Petar Konjović“, u Tehničkoj školi i u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“, razrešen je i imenovan član Upravnog odbora Turističke organizacije i predsednik Nadzornog odbora Ustanove za sportsku i kulturnu aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža”.


Krajem sednice podnet je i izveštaj – nije obavezan – o radu Skupštine opštine od 3. jula 2012. do 1. avgusta 2014. godine. Iz tog izveštaja se vidi da se lokalni parlament u prethodne dve godine najviše bavio kadrovskim rešenjima (imenovanjem i razrešenjem političkih kadrova).


R.M.

Naslovi

Popularni Članci