December 30-án ülésezik a képviselő-testület - A községi kassza bevétele 1,4 milliárd dinár lesz?

  26 decembar 2014
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

A községi képviselő testület december 30-ára összehívott ülésén a legfontosabb napirendi pont a jövő évi költségvetés elfogadása lesz. A honatyák a községi kassza bevételeit és kiadásait 1,4 milliárd dinárban határozták meg, ebből 1 091 440 000 dinár a községi büdzsé jövedelme, a költségvetési felhasználók egyéb forrásokból megvalósított bevételei 44,7 millió dinárt tesznek majd ki, az egyéb hatalmi szintekről származó bevételek összegét 47,9 millió dinárban, az ún. átvitt eszközök összegét pedig 248,3 millió dinárban határozták meg.

A költségvetési pénzek közvetlen és közvetett felhasználóinak fizetéseire 2015-ben 241,7 millió dinárt láttak elő a büdzséből és még 12,6 milliót egyéb forrásokból. Összesen 316 alkalmazottról van szó.

Az új büdzsét Brusznyai Ildikó, a község pénzügyi osztályának vezetője és Vuk Radojević községi elnök fogják majd „bemutatni“ a helyi tanácsnokoknak.

A jövő évi költségvetés meghozatala mellett napirenden szerepel néhány határozat elfogadása (illetve el nem fogadása is, ugyanis három határozat meghozatalát ellenzéki tanácsnok javasolta). Ezek: Becse község hosszú távú hitelvállalásáról szóló határozat módosítása (szinte biztosan nem lesz elfogadva), a harmadik, illetve a negyedik gyermek iskoláskor előtti intézményben való tartózkodásából fakadó költségek visszatérítésére való jog érvényesítéséről szóló határozat, a községi képviselő-testület Ügyrendjéről szóló határozat módosítása és kiegészítése, a község területén levő belső vízfolyások partjának és területének használatáról szóló határozat és a helyi kommunális illetékekről szóló határozat módosítása és kiegészítése.

B.M.

Naslovi

Popularni Članci