Svetsko univerzitetsko prvenstvo: Tomićević najbolji student

  03 septembar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Reprezentativac Srbije Marko Tomićević osvojio je zlatnu medalju u disciplini K-1 1.000 metara na Svetskom univerzitetskom prvenstvu koje je prošlog vikenda održano u poljskom gradu Poznanju.

Tomićević je do titule univerzitetskog prvaka sveta u olimpijskoj disciplini stigao preveslavši deonicu od 1.000 metara za 3:29,77. Drugi na cilj je stigao Slovak Peter Gele, dok je bronza pripala Australijancu Mareju Stjuartu.
U trci jednoseda na 500 metara Tomićeviću je za „dlaku“ izmakla bronza, jer je četvrti prošao kroz cilj, samo 22 stotinke iza Rusa Artema Kononjuka.
Uspeh bečejskog kajakaša koji trenutno vesla za „Zorka boje“ iz Šapca je još veći kada se zna da je samo nedelju dana pre univerzitetskog prvenstva na istoj stazi u Poznanju, na Prvenstvu sveta za seniore u istoj disciplini, veslajući sa svetskim i olimpijskim šampionima, zauzeo peto mesto.

Bečejci sa 14 takmičara

Na Prvenstvu Srbije u Bačkoj Palanci nastupiće i 14 kajakaša Bečeja i to u pionirskoj, kadetskoj i seniorskoj konkurenciji. Medalje se očekuju od seniora Marka Novakovića, Dejana Terzića, Marka Džigurskog i Jožefa Šotija (jednosed, dvosed i četverac), a odličje se očekuje i od pionirskog K-4 u sastavu sestre Tamara i Jasmina Jovčić, Katarina Radanović i Biljana Relić.

- Bilo je veoma teško naterati se da posle psihički i fizički izuzetno teških trka na Prvenstvu sveta, još jednom pružite svoj maksimum. Uspeo sam u tome, što mi je izuzetno drago. Na 1.000 metara nisam imao jaku konkurenciju i bez problema sam prvi prošao kroz cilj. U trci na 500 metara bila je jača konkurencija, a i ja sam nisam baš najbolje odradio trku. Sve u svemu, zadovoljan sam ostvarenim rezultatima - rekao je Tomićević.
Od velikih takmičenja u ovoj sezoni ostalo je da se vesla samo još Prvenstvo Srbije za pionire, kadete, juniore i seniore narednog vikenda u Bačkoj Palanci. Tomićević će nastupiti u šest disciplina, jednosedu, dvosedu i četvorosedu (na 500 i 1.000 metara). Tomićević očekuje bar dve zlatne medalje.
- Obaveza mi je da trijumfujem u jednosedu na 500 i 1.000 metara. Sve osim toga bi bilo loše. U dvosedu i četvercu stvarno ne znam šta da očekujem, jer ih praktično nismo još ni isprobali. Ako bude moglo, voleo bih da osvojim svih šest zlatnih medalja.

Slobodan Malešev
Naslovi

Popularni Članci