Internacionala

  15 oktobar 2010
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Posle divljanja oko 6.000 huligana na ulicama Beograda 10. oktobra za vreme trajanja „Parade ponosa”, kada je povređeno više od 140 ljudi, privedeno 207 osoba i, kako se procenjuje, pričinjena je materijalna šteta od oko milion evra, dešavanja iz Srbije su ponovo bila udarna vest na svim svetskim medijima.

Na našim medijima predstavnici „patriotskih stranaka” iznosili su komentare kako je reč o „nezadovoljstvu naše dece koja nemaju budućnost i perspektivu” i da je za to kriva država, dok je Miroslav Panić iz BIA rekao: „Neredi na ulicama Beograda 10. oktobra posle održavanja ’Parade ponosa’ nisu ugrozili stabilnost države”.
Međutim, dva dana kasnije, u Đenovi, na fudbalskoj utakmici naše reprezentacije i Italije, navijači iz Srbije za koje se sumnja da su učestvovali i u neredima u nedelju, ponovo su napravili nerede zbog kojih je utakmica prekinuta.
Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da ne isključuje mogućnost da iza nereda u Beogradu i u Đenovi stoje isti „kreatori“.
Bilo kako bilo, posle ubistva francuskog navijača, paljenja ambasada, Bajrakli džamije, divljanja od 10. oktobra, „naša deca bez budućnosti i perspektive” su nastavila niz naše bruke i otišla korak dalje - internacionalizovala su je u Đenovi.

V.F.

Više iz ove kategorije « Igra Karanfil »

Naslovi

Popularni Članci