KUP Srbije: Novakovićeva najbrža trka

  13 maj 2011
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Marko Novaković, senior Kajak kanu kluba Bečej, veslajući kajak jednosed prvi je na cilj stigao u trci na 200 metara, najbržoj trci na Kupu Srbije održanom 30. aprila u Bačkoj Palanci.

U tandemu sa Jožefom Šotijem, svojim trenerom, Novaković je u kajaku dvosedu osvojio i srebrno odličje, dok su njihove klupske kolege, Albert Silađi i Nikola Džigurski u juniorskoj konkurenciji, u K-2 na 500 metara i K-2 na 1.000 metara osvojili bronzane medalje.
– Nisam očekivao takav uspeh, samog sam sebe iznenadio. Najviše iz razloga što je većina mojih konkurenata imala tokom zimske pauze mnogo više priprema u Grčkoj i Crnoj Gori, za razliku od mene koji sam imao jedan mini trenažni proces u Kotoru – kratak je bio Novaković koga već od 19. do 22. maja očekuje svetski kup u Račicama (Češka Republika), gde će tražiti vizu za evropsko prvenstvo koje je na programu polovinom godine u Beogradu.
Odličan uspeh ostvaren u Bačkoj Palanci bečejski kajakaši ponovili su 7. maja na Kupu Grada Novog Sada u svim uzrasnim kategorijama. Na kupu, koji je organizovao Kajak kanu klub Liman, nastupilo je preko 300 takmičara iz 20 klubova. Bečejski kajakaši uspeli su da u generalnom plasmanu kod pionira zauzmu drugo mesto, kod kadeta su ekipno bili treći, a kod juniora četvrti. Zlato su u pionirskoj konkurenciji, u mini-kajak dvosedu na 200 metara osvojili Armin Kovač i Luka Stojov, koji su pojedinačno u mini-kajaku, Kovač na 1.000 metara, a Stojkov na 200 metara bili drugi, odnosno treći. Medalja istog sjaja pripala je i pionirki Katarini Radanović u K-1 na 200 metara, u K-2 na 200 metara zajedno sa Ljiljanom Nović. Radanović je zajedno sa sestrama Jovčić, Tamarom i Jasminom, koje su u K-2 na 200 metara osvojile zlato i Biljanom Relić, napravile istorijski uspeh, jer su kao pionirke osvojile najsjajniju medalju u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji na deonici dugoj 200 metara.
Zlato je još „uzeo“ i Dalibor Belić u K-1 na 1.000 metara, a sa Petrom Džambasem u paru domogao se i bronzanog odličja. „Bronzani“ sa Kupa Srbije, Albert Silađi i Nikola Džigurski, osvojili su na kupu glavnog grada pokrajine srebrnu medalju u K-2 na 200 metara. Identičan rezultat ostvario je sam Džigurski na 1.000 metara.
Narednog vikenda bečejske kajakaše očekuje regata u Progaru.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci