Izbor sportiste godine opštine Bečej: Una Obradović i Marko Novaković su najbolji

  27 januar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za najboljeg sportistu opštine Bečej u 2011. godini na svečanoj ceremoniji pod pokroviteljstvom lokalne samouprave održanoj u utorak u sali Gradskog pozorišta proglašen je reprezentativac Srbije, prvak Srbije u sprint disciplini K-1.200 metara, „bronzani“ sa Evropskog prvenstva za mlađe seniore i prema oceni Kajakaškog saveza Srbije najbolji senior u 2011. godini, kajakaš Marko Novaković, dok je za najbolju sportistkinju izabrana karatistkinja Bečeja Una Obradović, članica reprezentacije Srbije sa Evropskog prvenstva u holandskom gradiću Beku, gde je u kategoriji takmičarki do 12 godina osvojila zlatno medalje u katama u pojedinačnoj konkurenciji.

Odluku o sportisti, odnosno sportistkinji godine, kao i o najboljima u kategorijama od pionira do seniora, među sportskim ekipama, klubovima, sportskim radnicima i sponzorima u opštini Bečej u protekloj 2011. godini donela je komisija za sport koju su činili Lajoš Berta, dopisnik Sportskog žurnala, Slobodan Malešev, dopisnik Radija Novi Sad i Večernjih novosti, Siniša Erak, novinar Bečejskih dana, Dalibor Stojšić, novinar Radija Aktiv, Igor Stepanov, novinar Bečejskog mozaika, Vlastimir Jankov, dopisnik Sporta i Dnevnika koji je bio i predsednik komisije, i Goran Strajnić, savetnik predsednika opštine za omladinu i sport.
Priznanja najboljima uručili su predsednik opštine Peter Knezi, njegov zamenik Budislav Medurić i Goran Strajnić, koji su poželeli sreću sportistima u daljem radu i svečano otvorili manifestaciju Izbor sportiste godine. Tom činu prethodio je nastup članica Mađarskog kulturnog društva „Petefi Šandor“.
Knezi je rekao:
- Verujem da su oni koji su među nagrađenima, za nijansu bolji od drugih nominovanih sportista i sportistkinja. S tim u vezi želeo bih pre svega da se zahvalim vašim roditeljima koji su vas uputili ka sportu, najvažnijoj sporednoj stvari na svetu i odabrali pravi put ka kreiranju vaše ličnosti u psihičkom i fizičkom smislu.
Predsednik opštine je rekao i da će opština i ove godine, kao i prethodnih godina, pomagati razvoj sporta i sportskih manifestacija.
Zamenik predsednika opštine Budislav Medurić je istakao:
- Kao dugogodišnji sportski radnik razumem muke dece, trenera i roditelja u amaterskom sportu. Zato ćemo mi kao lokalna samouprava nastojati da ove godine obezbedimo više novca za sport nego ranije, i da na taj način investiramo u budućnost i nadu Bečeja. Ne možemo se više zadovoljiti činjenicom da klub postoji i da je masovan. To je potreban uslov, ali moramo svi zajedno kretati dalje od tog uslova.

Mlađe pionirke

Za najbolju mlađu pionirku izabrana je karatistkinja Una Obradović, članica reprezentacije Srbije sa Evropskog prvenstva, gde je u kategoriji takmičarki do 12 godina osvojila zlatno odličje u katama u pojedinačnoj konkurenciji. Drugo i treće mesto pripalo je članicama Plivačkog kluba Svim star, Ani Jeftenić, članici selekcije Plivačkog saveza Vojvodine i Jeleni Ječanski, vlasnicama desetina medalja sa mnogih plivačkih mitinga i takmičenja održanih u Srbiji i inostranstvu.
Za titulu najboljih kod mlađih pionirki borile su se i Edina Benke i Sabina Šurjan, članice STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta, Nađa Gvozdenović, članica OK Bečej i Milica Grbić iz DŽK Mladost.

Mlađi pioniri

Trećeplasirani je Akoš Benke, član Stonoteniskog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta, prvoplasirani na listi mini-kadeta Stonoteniskog saveza Srbije, drugo mesto osvojio je plivač Svim stara Bence Balzam, član Plivačke selekcije Vojvodine i osvajač zlatnih medalja sa pojedinačnog prvenstva države za mlađe pionire u disciplini 100 metara delfin, 400 i 200 metara kraul, dok je najbolji mlađi pionir Dušan Jasnić, osvajač bronzane medalje sa Prvenstva Evrope (Bek) u kata timu i u borbama. U konkurenciji za troje najboljih mlađih pionira bili su još Armin Kovač (Svim star), Lazar Relić (KKK Bečej), Marko Simić i Aleksandar Stojkov (DŽK Mladost) i Luka Stojkov (KKK Bečej)

Pionirke

Trećeplasirana je Jovana Borđoški, karatistkinja KK Bačko Petrovo Selo, osvajačica pregršt medalja na domaćim i internacionalnim turnirima. Drugo mesto pripalo je članici plivačke „reprezentacije“ Vojvodine i prvakinji države na 100 metara, Ivoni Čolaković, a prvo mesto najboljoj kajakašici Srbije prema oceni Kajakaškog saveza Srbije u kategoriji pionira Biljani Relić.
U konkurenciji su bili još Ljiljana Nović i Katarina Radanović (KKK Bečej) i Tamara Badža (OK Bečej).

Pioniri

Prva mesta u kategoriji pionira zauzeli su članovi Džudo kluba Mladost. Treće mesto pripalo je Kornelu Sabou, trećem sa Prvenstva Srbije u kategoriji do 50 kg, drugi je Bojan Marticki, vicešampion Srbije u kategoriji +73 kg, dok je najbolji pionir Nemanja Farkaš, šampion Srbije u kategoriji do 34 kg.
Kandidati su još bili Dalibor Belić i Petar Džambas (KKK Bečej).

Kadetkinje

Treće mesto pripalo je kuglašici Vojvodine iz Bačkog Gradišta Tijani Kaćanski, koja je osvojila bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u sprintu i srebrnu na Prvenstvu Srbije u pojedinačnoj konkurenciji. Drugo mesto osvojila je karatistkinja Bačkog Petrovog Sela Nevena Kosanović, osvajačica brojnih medalja sa državnih i pokrajinskih prvenstava, dok je najbolja kadetkinja još jedna kuglašica Vojvodine iz Bačkog Gradišta, Hermina Lukač, kadetska, juniorska i seniorska prvakinja Srbije, šampionka Prvenstva Srbije u sprintu i prvakinja Vojvodine.
Za jedno od prva tri mesta kandidovali su se i sestre Jovčić, Tamara i Jasmina (KKK Bečej), Stasija Stojkov (OK Bečej) i Aneta Poljak (STK Vojvodina iz Bačkog Gradišta).

Kadeti

Treće mesto pripalo je džudisti Robertu Sabou, bronzanom sa Prvenstva Srbije u kategoriji do 66 kg. Drugo mesto osvojio je kik-bokser Filip Crnojački, državni i pokrajinski prvak. Najbolji kadet je član PK Bečej, Tamaš Farkaš, prvak Srbije na 1.500 metara.
Kandidovan je još i Čongor Tot Hasnoši (PK Bečej).

Juniorke

Treće mesto pripalo je talentovanoj članici OK Bečej Tatjani Korovljev. Drugo mesto osvojila je kuglašica Vojvodine iz Bačkog Gradišta, članica ekipe vicešampiona Srbije u juniorskoj kategoriji u ekipnoj konkurenciji, šesta sa prvenstva sveta Nina Kaćanski, dvostruka vicešampionka u svom uzrastu na pojedinačnom državnom prvenstvu i u kombinaciji. Najbolja juniorka je članica Kik-boks kluba Bečej Milena Švonja, vicešampionka Evrope.

Juniori

Trećeplasirani je Lazar Dobožanov, član Vaterpolo kluba Bečejac i reprezentacije Srbije u juniorskoj kategoriji, četvrtoplasirani sa evropskog prvenstva za juniore. Drugo mesto osvojio je Nemanja Krstin, prvak Vojvodine i vicešampion Srbije, dok je najbolji junior u 2011. godini, najbolji junior i u 2010. godini, bilder Arpad Balaša, prvak Evrope i Balkana, bronzani sa planetarnog šampionata.
Pored njih troje kandidovani su i Albert Silađi i Nikola Džigurski (KKK Bečej), kao i Šebešćen Šinkovič (PK Bečej).

Seniorke

Treće mesto pripalo je kuglašici gradištanske Vojvodine Isidori Šibul, šampionki Srbije u sprintu u konkurenciji sa Dušanom Gajinom iz Zrenjanina. Drugo mesto osvojila je džudistkinja Danijela Pavić, najbolja sportistkinja opštine za 2008. i 2009. godinu, „srebrna“ sa državnog prvenstva u kategoriji do 48 kilograma. Najbolja seniorka je plivačica Marina Matić, državna prvakinja u plivačkom maratonu na 5 i 10 km.

Seniori

Treće mesto osvojio je član Vaterpolo kluba Bečejac Stefan Tomićević, drugi je golman Kluba malog fudbala Bečej Siniša Bakrač, dok je najbolji senior kajakaš Bečeja Marko Novaković, prvak Srbije u sprint disciplini K-1.200 metara i „bronzani“ sa Evropskog prvenstva za mlađe seniore, a prema oceni Kajakaškog saveza Srbije najbolji senior u 2011. godini.

Najbolji trener

Za najboljeg trenera proglašen je Dragan Bunjevački iz Karate kluba Bečej, koji je trenirao evropsku prvakinju Unu Obradović i Dušana Jasnića, trećeplasiranog sa Prvenstva Evrope. Njegovi „protivkandidati“ su bili Milan Kaćanski (KK Vojvodina iz Bačkog Gradišta), Ištvan Feldeši (KK Bačko Petrovo Selo) i Jožef Šoti (KKK Bečej).

Sportski radnik

Plaketu i diplomu dobio je Milan Brkljač, mlad i energičan predsednik Vaterpolo kluba Bečejac.

Specijalno priznanje za radnike sportiste

Specijalno priznanje za radnike sportiste namenjeno je radnicima, učesnicima radničko-sportskih takmičenja. Nagrađeni su ženska ekipa PIK-a „Bečej“ u nadvlačenju konopca, Stana Baćinski, takmičar u pikadu za „Fadip“ i Predrag Ilić, takmičar u tenisu za Sojaprotein.

Sportska ekipa

Trećeplasirana sportska ekipa je juniorski tim VK Bečejac, koji je zauzeo četvrto mesto na Prvenstvu Srbije za juniore. Drugo mesto osvojile su juniorke KK Vojvodine iz Bačkog Gradišta, vicešampionke Srbije, a najbolja ekipa u bečejskoj opštini je ženski četverac Kajak kanu kluba Bečej, osvajač šest medalja sa Prvenstva Srbije.

Sponzori i donatori

Nominovana su i nagrađena plaketama i diplomama tri kolektiva za nesebičnu pomoć koju su pružila sportskim klubovima, a to su: „Vasić trade“ Bečej, „Grejač commerc“ Bečej i „Konjević“ d.o.o. Bečej.

Sportske organizacije

Pehar i diploma pripali su, kao i prošle godine, Kajak kanu klubu Bečej, jer u poslednjih nekoliko godina ovaj klub ima uzlaznu liniju u svim segmentima rada. Pored zapaženih takmičarskih rezultata, komisija je ocenila, i to je prevagnulo, da su u ovom klubu aktivne sve uzrasne kategorije, počev od škole kajaka, preko takmičarskih ekipa mlađih pionira, pionira, kadeta, juniora i seniora, do ekipe veterana i rekreativaca.

Posebna priznanja

Posebna priznanja otišle su u ruke nekadašnjih članova bečejskih ekipa, koji i dalje, takmičeći se za klubove iz zemlje, na dostojan način predstavljaju bečejsku opštinu.
Nagrađen je Risto Babić, džudista novosadskog Partizana, koji je kao reprezentativac Srbije na minulim Balkanskim igrama za juniore osvojio bronzu u kategoriji do sto kilograma. Isti rezultat postigao je i na juniorskom državnom prvenstvu.
Posebno priznanje dobio je i Vilmoš Zavarko, koji je već niz godina internacionalac, ponosni nosilac nedostižnog rekorda od 728 oborenih čunjeva, član reprezentacije Srbije, svetskog prvaka iz Sarajeva, član jednog od najboljih evropskih klubova, slovačkog šampiona Sport iz Podbrezove i dobitnik „Majske nagrade“ najprestižnijeg priznanja Sportskog saveza Srbije. Nagrađena je zatim Borislava Beba Perić-Ranković, vicešampionka Evrope u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom, kao i Čaba Silađi, seniorski reprezentativac Srbije u plivanju, učesnik Svetskog prvenstva u Šangaju prošle godine, Marko Tomićević, šestoplasirani sa Svetskog prvenstva u Segedinu i učesnik predstojećih Olimpijskih igara u Londonu, i Dejan Terzić, još jedan učesnik Olimpijskih igara u Londonu kao član reprezentativnog četverca.

Igor Stepanov

Naslovi

Popularni Članci