PRIPREME PRED OLIMPIJSKE IGRE U LONDONU: U Poljsku po vizu za London

  11 maj 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Članovi kajakaške reprezentacije Srbije, Marko Tomićević, Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleksić, Dejan Terzić, Dejan Pajić, Duško Stanojević i Marko Novaković boravili su ove nedelje u Bečeju na Velikom bačkom kanalu na pripremama pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koje će sredinom godine biti održane u Londonu.

Put poljskog grada Poznanja, gde će biti održan kvalifikacioni turnir, kreću u nedelju poslednja trojica iz navedenog niza srpskih reprezentativaca (Pajić, Stanojević i Novaković). Sigurno je da će oči Bečejaca 15. i 16 . maja kada se održavaju kvalifikacije, biti uprte u trku kajaka jednoseda na 200 m u kojoj će nastupiti i Marko Novaković. Novakoviću, sportisti opštine Bečej za 2011. godinu, najboljem kajakašu 2011. godine prema Kajakaškom savezu Srbije, olimpijska norma utekla je za malo više od sekunde sredinom godine na evropskom prvenstvu u Beogradu, te mu je nastup u Poznanju jedina nada za London.

- Za razliku od ostalih reprezentativaca ja radim odvojeno, po drugačijem sistemu. Nemam više prava na greške a očekujem da pružim maksimum i izborim vizu za London. Sve ostalo će biti minus za mene i moju dalju karijeru - izjavio je Novaković.

Ukoliko uspe i ostvari san svakog sportiste, učešće na Olimpijadi, Marko će biti treći kajakaš iz Bečeja koji će izboriti status učesnika u Londonu. Pre njega to su juna 2011. godine ostvarili Tomićević i Terzić, a to će biti veliki sportski uspeh Bečeja. Zato, ostaje samo jedno: Marko, sa srećom.

I.S.

Naslovi

Popularni Članci