Izbor sportista godine opštine Bečej: Nina Kaćanski i Marko Novaković najbolji u 2012. godini

  28 decembar 2012
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na svečanosti povodom proglašenja najboljih sportista godine opštine Bečej u organizaciji Saveza sportista opštine Bečej održanoj u četvrtak 20. decembra u velikoj sali Skupštine opštine u konkurenciji seniorki priznanje je uručeno kuglašici Nini Kaćanski iz KK Vojvodina Bačko Gradište a u konkurenciji seniora Marku Novakoviću iz KKK Bečej kojem je ovo treće priznanje za proteklih mesec dana. Naime, bečejski olimpijac je pre desetak dana dobio trofej Dnevnika a prethodno mu je uručen „Spartak“, priznanje koje Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu dodeljuje najboljem sportisti u pojedinačnoj konkurenciji.

Na tradicionalnoj svečanosti u Bečeju u prepunoj velikoj sali skupštine opštine sportiste, predstavnike klubova i novinare pozdravili su Endre Hegediš, predsednik lokalnog sportskog saveza, predsednik opštine Vuk Radojević, lokalnog parlamenta Peter Knezi i član Opštinskog veća za sport i omladinu Miomir Jelenić.

Govornici su ukazali na činjenicu da mali grad kao što je Bečej ima veoma mnogo uspešnih sportista, te su rekli da je to velika čast i privilegija za grad. Predsednik opštine je istakao da će u narednoj godini za sport biti obezbeđeno dva i po puta više novca nego ove i prošle godine, planira se i renoviranje „Partizana“, rekonstrukcija krova sportskog centra, a ovoj ustanovi će u budžetu za 2013. godinu biti obezbeđeno 40 procenata više novca nego 2012. godine, rekao je Radojević.

Priznanja najboljim sportistima, trenerima, ekipama, sportskim organizacijama, sportskim radnicima i jubilarno priznanje nagrađenima su dodelili Radojević, Knezi, Hegediš i Jelenić.
U kategoriji mlađih pionirki za najbolju je izabrana Sabina Šurjan (Stonoteniski klub Vojvodina, Bačko Gradište), druga je Jovana Ječanski (Plivački klub „Svim star“) a treća njena klupska koleginica Ana Jeftenić. Kod mlađih pionira najuspešniji je Dušan Jasnić (Karate klub Bečej), drugi je Denis Der (PK „Svim star“), a treći Akoš Benke (STK Vojvodina).
Najbolja među pionirkama je Una Obradović (KK Bečej), druga je Jelena Ječanski (PK „Svim star“) a treća Biljana Relić (Kajak kanu klub Bečej). U muškoj konkurenciji u istom uzrastu za najboljeg je proglašen Milorad Todorović (Karate klub Bačko Petrovo Selo), njega slede Bence Balzam (PK „Svim star“) i Armin Kovač (KKK Bečej).

Ivona Čolaković (PK „Svim star“) je najbolja kadetkinja, druga je Nevena Kosanović (KK Bačko Petrovo Selo), dok je treće mesto pripalo kajakašici Ljiljani Nović. Džudista Dušan Dragović je najbolji kadet, drugi je Vanja Mandić (Vaterpolo klub Bečejac), a treći Aleksandar Grujić (Fudbalski klub Bečej).

U konkurenciji juniorke prva je Milena Švonja (Kik- -boks klub Bečej), drugo mesto je pripalo Aneti Poljak (STK Vojvodina), a treće Spasiji Stojkov (Ženski odbojkaški klub Bečej). Kod juniora je najuspešniji bokser Ervin Kovač, drugi je Nikola Džigurski (KKK Bečej), a treći Božidar Pelengić (Vaterpolo klub Bečejac).

Za najuspešnije ekipu su proglašene kadetkinje STK Vojvodina, drugoplasiran je kadetski dvojac KKK Bečej Biljana Relić-Ljiljana Nović, a trećeplasirani je pionirska štafeta PK „Svim star“.

Trener godine je Jožef Šoti (KKK Bečej), njega sledi Dragan Bunjevački (KK Bečej), a trećeplasirani je Jovan Ječanski (PK „Svim star)“.

Nagrađeni sportski radnici su Milorad Lončarević (DŽK Mladost) i Šandor Poljak (STK Vojvodina).

Najuspešniji sportski klub u 2012. godini je Stonoteniski klub Vojvodina iz Bačkog Gradišta, druga nagrada je pripala Klubu malog fudbala Bečej, a treća Fudbalskom klubu Vojvodina iz Bačkog Gradišta.

Posebno priznanje za četiri decenije uspešnog rada dodeljeno je Džudo klubu Mladost, a priznanja za životno delo su dobili Olga Češljarov (sportska radnica), dr Ivan Žikić (medicina rada i sporta), Milan Mitrović (penzionisani profesor fizičkog vaspitanja) i Milivoj Gajinović (profesor fizičkog vaspitanja, prvi diplomirani trener fudbala u Bečeju).

B.M.

 

Naslovi

Popularni Članci